Un weekend la Transylvania Horse Show

ths11

Dacă ai drum prin Transilvania în acest weekend și, mai ales, dacă ești interesat de echitație sau ești curios să vezi cum se desfășoară o competiție de genul acesta, vino la Transylvania Horse Show (10 – 12 iunie), cel mai popular eveniment hipic universitar din Europa. La fel ca și edițiile anterioare, competiția va avea loc în satul Prod (comuna Hoghilag), situat la 16 kilometri de Sighișoara, într-un peisaj idilic recomandat de ghidul Lonely Planet ca fiind o destinație ideală pentru turiștii care vor să practice echitația outdoor.

12 echipe formate din 36 de studenți din țări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveția ș.a. au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internațional Universitar. Concurenții vor avea la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator.

„Acest concurs pentru studenți este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenți și își propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialiști de top din țări cu tradiție pe această disciplină”, spune Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului. De-a lungul celor cinci ediții de până acum ale Transylvania Horse Show, în cadrul Concursului Internațional Universitar au participat peste 200 de studenți, mulți dintre ei revenind după câțiva ani în cadrul competiței pentru profesioniști: „Atmosfera este una specială, relaxată, pe care nu o întâlnești la alte concursuri de gen. Tineri călăreți de top, călăreți profesioniști și suporteri din toate colțurile lumii vin cu drag la Prod de șase ani, pentru a participa la Transylvania Horse Show”, adaugă Mihnea Vîrgolici.

horse show

Transylvania Horse Show este un eveniment ecvestru internațional, care găzduiește anul acesta două tipuri de competiții oficiale: Cupa României la probă completă – cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole și dresaj – și Concursul Internațional Universitar – Cupa Națiunilor pentru Studenți, pentru acesta din urmă Transylvania Horse Show primind premiul Concursul anului pentru edițiile din 2011, 2012, 2014 și 2015. Pe lângă cele două competiții, la Transylvania Horse Show vor avea loc show-uri și demonstrații ecvestre.

Foto: Transylvania Horse Show

Categorii Lifestyle