Un strop de stil, vă rog: filme de modă prezentate în avanpremieră

Still- The Postman Dreams- The Laundromat

Primul festival din România plasat la intersecția dintre film, modă și branding (Bucharest Fashion Film Festival) și-a anunțat ediția pilot, programată pentru toamna anului 2016, printr-o expoziție în cadrul Romanian Design Week în spațiul cultural Point. (Foto sus: The Postman Dreams – The Laundromat)

Selecționată ca eveniment conex în cadrul Romanian Design Week 2016, expoziția The Many Folds of an Exquisite World  prezintă o mostră de cinema experimental.

Instalația (care mai poate fi vizitată până pe 5 iunie) este realizată în colaborare cu Cristiana Cott Negoescu, artist multimedia, prezintă în regim de silent cinema 12 scurtmetraje realizate pentru branduri din avangarda scenei de modă internaționalei. Proiecțiile sunt menite să intrige și să stârnească imaginația publicului, punând sub semnul întrebării status-quo-ul modei contemporane.

Festivalul abordează filmul de modă ca pe un concept deschis, care acoperă mai multe genuri. Acesta poate fi un film de prezentare a unui designer sau a unui brand, poate avea moda ca personaj central sau ca fir roșu. Dacă evenimentul din cadrul Romanian Design Week se axează pe scurtmetraje internaționale, festivalul (programat pentru toamna acestui an) va include o secțiune de lungmetraje, documentare și filme de artă, care prezintă momente cheie sau personaje marcante din istoria modei, precum și o serie de producții locale.

Expoziția The Many Folds of an Exquisite World poate fi vizitată la subsolul Point, strada Eremia Grigorescu nr.10, până pe 5 iunie, între orele 10.00 și 23.00.

Look into my eyes
Look into my eyes
Selfridges Bright New Things 2016
Selfridges Bright New Things 2016