Un nou concept de wellness în România: Aquabiking

aquabiking

În toată lumea, aquabiking e una dintre cele mai populare metode de antrenament. Şi asta pentru că nu pune presiune pe articulaţii, te ajută să fii în formă şi să slăbeşti şi te energizează. De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia limfatică, diminuând retenţia de apă, reduce celulita, iar antrenamentul este super fun. Ce-i drept, pare mult mai uşor să faci efort în apă şi să nu te opreşti din pedalat, astfel că rezultatele sunt pe măsură. Dincolo de faptul că îţi dezvoltă rezistenţa fizică, are şi un puternic efect relaxant întrucât conceptul reuneşte trei componente esenţiale: hidromasaj, cromoterapie și ozonoterapie.

Conceptul a fost introdus şi în România, iar spinning-ul în apă a devenit mai popular decât vă puteţi imagina într-un timp foarte scurt. Anul trecut, în decembrie, la showroom-ul Estetiq Solutions,  reprezentant exclusiv pentru producători de aparatură și produse pentru frumusețe, descopeream prima dată Hydroshape, o bicicletă subacvală, care îmi promitea că voi arde 800 de calorii în doar 40 de minute de antrenament. Nu am crezut până nu am văzut cu ochii mei că e posibil să ating un astfel de obiectiv fără să leşin.

La prima şedinţă, echipată în costum de baie, m-am aşezat în şa, şi îmi imaginam că voi pedala după bunul plac. Cristian Popescu, antrenor personal de Tae-Bo, cu o vastă experienţă, m-a supravegheat atent şi mi-a arătat mişcările corecte, când înainte, când înapoi, când în picioare. Deşi antrenamentul era solicitant, am simţit că am făcut efort abia la final.

A fost dragoste de la prima şedinţă. Şi nu sunt singura. Bicicleta a fost vândută şi a ajuns în mai multe centre din ţară după o singură şedinţă de test. În Bucureşti, puteţi testa Hydroshape la Estetiq Medical Center, pe strada Romulus, nr. 35.

Hydroshape

Poţi încerca aquabiking şi la Waterbike, centru celebru peste hotare, şi de curând deschis şi la noi. Propunând o activitate fizică blândă pentru articulații, eficientă și relaxantă, acest tip de sport poate fi practicat de orice persoană indiferent de sex, vârstă (se recomandă, totuși, o vârstă minimă de 16 ani).  După o sesiune, femeile pot reveni la viața activă, în continuare impecabil coafate și machiate, însă mult mai relaxate și liniștite. Conceptul se adresează în egală măsură și sportivilor de performanță, femeilor însărcinate, persoanelor în vârstă, persoanelor supraponderale și cu mobilitate redusă, aquabiking-ul fiind un exercițiu potrivit pentru fazele de recuperare, dar și pentru cele de întreținere a capacităților cardiovasculare și a tonifierii musculare. Pentru bărbați, dar și pentru femeile curajoase, Waterbike a adus o provocare –  conceptul de WaterRUN, adică o bandă motorizată ce întrunește  avantajele jogging-ului, dar care nu afectează articulațiile. Situat pe Nicolae Caranfil 34, centrul este dotat cu 5 cabine individuale.
waterbike

Foto: hepta.ro, Gabriel Crișan (L’Atelier d’Image) şi Waterbike