Un model emblematic de adidaşi, disponibili şi într-un material provenit din ciuperci

Adidas lansează o nouă variantă a modelului emblematic Stan Smith, care vor fi disponibili dintr-un material ceva mai diferit, confecţionat din ciuperci.

Brandul Adidas a anunțat lansarea pantofilor pe site-ul său și a precizat că vor fi făcuţi din „Mylo”, un material fabricat din miceliu, o substanță găsită în rădăcinile ciupercilor. Ciupercile sunt fructul miceliului.

Noul model de adidași a lost creat în parteneriat cu Bolt Threads, o firmă de biotehnologie care dezvoltă materiale pe bază de plante, pentru a produce alternative vegane pentru pantofii tradiționali din piele.

Pantofii Stan Smith Mylo au o talpă mijlocie din cauciuc natural, în timp ce corpul adidașului este realizat din acest nou material. Compania a transmis că ciupercile sunt gata să fie recoltate în doar două săptămâni, însă nu a transmis mai multe detalii despre care va fi prețul adidașilor.

Potrivit companiei, procesul profită de o tehnică de agricultură verticală de ultimă generație, care permite cultivarea într-un mediu de laborator controlat, ceea ce sporește randamentul pe metru pătrat. Citeste mai mult aici!