Un festival ca o fiesta: Película, maratonul de film latino american

HISTORIA DE UN OSO

Arome tari, senzații inedite, trăiri puternice, pasiuni mistuitoare: cam așa poate arăta, într-un final, un festival dedicat Americii Latine cea plină de viață. Îți plac muzica și istoriile fascinante ale acestor tărâmuri? Ei bine, notează-ți în agendă perioada 14-18 septembrie 2016, pentru că atunci are loc la București prima ediție a festivalului PELÍCULA – LATIN AMERICA FILM & EXPERIENCE, o ediție care promite să aibă un gust dulce-sărat-iute-exploziv, ca un mix de senzații și arome, condimente și pasiune. Așa, ca filmele pregătite, ca muzica, ca toate degustările și toate poveștile pe care le veți asculta.

UPDATE: Iată programul pe zile.

Programul filmelor si evenimentelor Pelicula 1

În deschiderea festivalului va fi proiectat filmul Historia de un oso (regizat de Gabriel Osorio) – foto sus, scurtmetrajul chilian premiat anul acesta cu un Oscar. Tot din program vor face parte și alte 3 lungmetraje din Chile – Talion (regia Martín Tuta), El Boton de Nacar (regia Patricio Guzmán) și La memoria del aqua (în regia lui Matías Bize).

EL BOTON
El Boton de Nacar
LA MEMORIA DEL AQUA
La memoria del aqua

Principalele locuri de desfășurare pentru prima ediție PELÍCULA sunt: Cinema Elvira Popesco, curtea Institutului Francez, Institutul Cervantes și POINT. Vor fi proiectate 15 filme care sunt strâns legate de America Latină (produse în una dintre țările din America Latină/coproduse/vorbesc despre subiecte, oameni, locuri din această zonă), dintre care 8 sunt arătate în premieră absolută în România. Programul complet al filmelor va fi disponibil pe data de 25 august 2016.

Ca evenimente integrate în festival, vor exista sesiuni de întâlniri cu publicul ale căror invitați vor fi prieteni ai festivalului care au călătorit în cel puțin o țară din America Latină sau provin dintr-una din țările din această zonă. Poveștilor de acolo li se vor adăuga proiecții și expoziții foto. Bineînțeles, ca la orice festival, nu pot lipsi muzia, dansul, dar și bunătăâile culinare pregătite autentic de bucătari plini de povești. Se pregătesc seri de fiesta, milonga, demonstrații de dansuri din America Latină, degustări și o mulțime de întâlniri frumoase (programul complet al evenimentelor va fi disponibil pe data de 2 septembrie 2016).

Mai multe amănunte AICI.

Categorii Lifestyle