Un altfel de costum

Fotor1Created

Alege să inspiri feminitate prin intermediul imprimeurilor! Un print floral, în nuanțe calde de pastel, și o pereche de pantofi cu toc stiletto vor ameliora rigiditatea costumului clasic. Această combinație feminin-masculin este sexy, însă păstrează acea notă de bun gust de care este nevoie pentru un look office.

Erdem - Street Style (Streetstyle) collection prêt-à-porter automne-hiver 2016-2017 pendant la fashion week à Londres. Street Style (Streetstyle) fashion show Fall/Winter ready-to-wear 2016-2017 during the fashion week-end in London.

Pijama style este un trend în vogă în acest sezon și iată că îl poți transforma chiar și într-un look pentru birou. Alege negru, navy sau alb ca nuanțe pentru a menține un aer elegant și adaugă o pereche de tocuri sau pantofi cu talpă groasă de inspirație masculină. Cu un clutch minimalist și bijuterii fine ținuta ta va fi completă!

Street style, Zina Charkoplia arriving at Julien Macdonald Fall-Winter 2016-2017 show held at North Audley Street, in London, England, on February 20th, 2016. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Cum zilele călduroase nu întâzie să apară, lasă deoparte sacoul, iar în locul clasicii cămăși alege o bluză structurată. Păstrează pantalonii drepți, cu talie înaltă și, fie optezi pentru nuanțe de navy sau griuri, fie pentru un print artsy, cu accente metalice care va da o notă stylish costumului tău.

Street style, Leigh Lezak arriving at Valentino Spring Summer 2016 show held at Jardin des Tuileries, in Paris, France, on October 6th, 2015. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Dungile nu se vor demoda niciodată, așa că ieși din rutină și asortează-ți pantalonii cu cămașa de inspirație masculină și poartă totul cu atitudine. Pentru un plus de stil, suflecă-ți mânecile de la cămașă și adaugă pe sub ea o maletă clasică.

Candela Novembre , bei der Hermes während der Paris Fashion Week /070316   *** Candela Novembre , Streetstyle during the Hermes fashion show as part of Paris Fashion Week on march/ 070316 in Paris ***

Pastelurile reprezintă un simbol al delicateții, așa că un costum în tonuri de roz pudrat, galben pai sau lila poate fi o alegere elegantă pentru zilele însorite la birou. Optează pentru tăieturi minimaliste pentru sacou pentru a adăuga o notă fresh ținutei, iar în ceea ce privește încălțămintea de ce să nu alegi o pereche o pereche de pantofi de inspirație masculină cu talpă înaltă sau o pereche de sneakers colorați (dacă ai un job mai creativ).

Street style, Linda Tol arriving at Jil Sander Spring Summer 2016 show held at Via Luca Beltrami, in Milan, Italy, on September 26th, 2015. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Dacă ești adepta stilului clasic și optezi întotdeauna pentru tonuri închise, micile detalii  (cum ar fi materialul, accesoriile sau croiala) vor face întotdeauna diferența. De exemplu, păstrează clasicul negru, însă poartă-l la un blazer supradimensionat și o pereche de pantaloni evazați, ambele din mătase. În plus, câteva flori abstracte de inspirație artistică aplicate subtil pe acest costum vor aduce o notă romantică și feminină.

Street style, Eleonora Carisi arriving at Elie Saab Fall-Winter 2016-2017 show held at Tuileries Garden, in Paris, France, on March 5, 2016. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Un costum stylish format din fustă și un blazer cu umeri supradimensionați este o alternativă modernă și chic a costumul clasic negru. Alege tonuri calde și un imprimeu abstract pentru a menține eleganța și poartă o pereche de tocuri, iar cât despre accesorii optează pentru ceva discret, de exemplu o pereche de cercei delicați.

Paris Fashion Week - Street Style

Uită de stofă și alege inul! Un costum de in în nuanțe de albastru marin sau verde închis, alături de o pereche de tocuri nude, este o reinterpretare a eleganței clasice. Alege  pantaloni evazați, iar în loc de blazer poartă o cămașă de inspirație military reinventată și accesorizează totul cu câteva brățări late sau o pereche de cercei statement.

Paris Haute-Couture Fashion Week - Street Style

Text de Antonia Oprea. Foto: hepta.ro