Uleiul de cocos: întrebuinţări la care nu te-ai fi gândit

ulei de cocos

E suficient să aud cuvântul „cocos”, că eu mă şi gândesc la vacanţă pe o plajă tropicală.  Totuşi, după o scurtă discuţie cu Paula Pavel, make-up artist şi beauty adviser, mi-am dat seama că, oricât de delicios ar fi sucul unei nuci de cocos într-un cocktail, savurat pe malul vreunui ocean, e mai bine să îl foloseşti în scopuri de înfrumuseţare.

O enciclopedie ambulantă în materie de trucuri de beauty, Paula mi-a explicat că uleiul de cocos aduce o multitudine de beneficii atât pentru sănătate, cât şi pentru îngrijirea pielii şi a părului. În plus, îmbunătăţeşte digestia şi întăreşte imunitatea.

Atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, uleiul de cocos este un excelent ulei de masaj pentru toate tipurile de ten. Spre deosebire de uleiurile minerale din comerţ, cel de cocos pur are şanse minime să producă reacţii adverse. O să îl adori mai ales dacă ai pielea uscată sau descumată. Iar când îţi vom spune că întârzie apariţia ridurilor şi previne îmbătrânirea pielii, mai mult ca sigur că o să îl priveşti şi cu mai mult interes.

Pentru a profita la maxim de tot ceea ce are oferit, mai jos, îţi dezvăluim trei moduri în care să îl foloseşti.

Hidratează-ţi mâinile uscate. Nu apela la acest truc, dacă eşti pe fugă şi trebuie să pleci de acasă. Fiind destul de gras, durează până când pielea absoarbe uleiul. Eu mi-am promis ca sâmbata să îmi aloc câteva clipe pentru a  le oferi mâinilor mele un tratament reparator. Nu ai nevoie de o cremă specială de mâini, ci de uleiul de cocos pe care îl foloseşti şi la gătit.

Foloseşte-l ca iluminator. Mărturisesc că la asta nu m-aş fi gândit.  Cu vârful degetului, aplică puţin unt de cocos pentru corp deasupra pomeţilor. Tenul tău va căpăta instant o luminozitate demnă de invidiat. Cert este că, după ce am pus sfatul în practică, multă lume m-a întrebat ce produs am folosit.

Înlocuieşte demachiantul de ochi. După ce pui pe o dischetă puţin ulei organic de cocos, îţi garantez că până şi cea mai rezistentă mascara se şterge în câteva secunde. Chiar dacă Paula nu mi-a spus nimic despre asta, genele mele par mult mai strălucitoare de când recurg la acest secret.

Foto: hepta.ro