Ulei de cocos:10 beneficii pentru frumusețe

Fiind unul dintre cele mai recomandate ingrediente naturale pe care le poți folosi în ritualul tău de înfrumusețare, poți apela la uleiul de cocos atunci când vine vorba de îngrijirea părului și este un aliat de încredere și atunci când vorbim despre îngrijirea tenului. Iată 10 beneficii ale uleiului de cocos!

Mască pentru păr

Pentru o îngrijire naturală a părului, poți folosi ulei de cocos și puțină miere. Mixează-le împreună, apoi aplică masca obținută pe părul umed timp de 40 de minute. Uleiul de cocos hrănește părul, îi conferă rezistență și previne despicarea firelor de păr.

Protejează genele

Dacă te numeri printre persoanele care folosesc mascara waterproof pe timpul verii, cu siguranță ai remarcat faptul că această se înlătură mai greu de pe gene și poate afecta rezistența acestora. Protejează-ți și regenerează-ți genele cu ajutorul uleiului de cocos! Aplică-l pe gene în fiecare seară, cu ajutorul unei periuțe curate de gene.

Hidratează pielea

În loc de cremă de corp, folosește ulei de cocos pentru o piele intens hidratată și catifelată. Datorită texturii sale, acesta va intra rapid în piele, conferindu-i strălucire și hidratare.

Mască pentru ten

Este recomandat să folosești o dată pe săptămâna o mască naturală obținută din ulei de cocos și miere. Curăță bine tenul, aplică masca și las-o să acționeze timp de 15 minute.

Exfoliant natural

Amestecă 5 linguri de ulei de cocos cu zahăr, până obții o pastă. Apoi, aplică produsul obținut pe tot corpul și masează pielea cu mișcări blânde și circulare timp de câteva minute.

Demachiant

Dacă ai rămas fără demachiant, folosește cu încredere ulei de cocos pentru a înlătura machiajul. Masează tenul evitând zona ochilor, apoi clătește bine cu apă. Cu ajutorul uleiului de cocos poți îndepărta chiar și mascara waterproof!

Potrivit pentru acnee

Seara, înainte de culcare, aplică pe zonele afectate puțin ulei de cocos și așteaptă că acesta să pătrundă in piele.

Albește dantură

Dacă ai încercat deja o mulțime de produse care promit albirea danturii. însă nu ai observat niciun rezultat, nu te costă nimic să încerci un produs natural. Amestecă ulei de cocos cu bicarbonat de sodiu și spală-te pe dinți cu mixul obținut de două ori pe zi.

Relaxare

Nu ai la îndemână uleiuri aromate pentru masajul de relaxare? Nu-i nimic, le poți înlocui cu uleiul de cocos și te poți bucura de o sesiune de masaj perfectă.

Arsuri solare

Arsurile provocate de o expunere îndelungată la soare pot fi calmate cu ajutorul uleiului de cocos. Tamponează zonele afectate și așteaptă ca produsul să între în piele.

Citește și:

5 trucuri prin care poți să arăți mai tânără

Cel mai bun tratament pentru păr deteriorat