Tunsoarea care te avantajează, în funcţie de forma feţei

charlize theron

Aproape zilnic întâlnesc femei care trec pragul biroului meu de consultanţă de imagine, dornice să îşi schimbe stilul vestimentar. Undeva, pe la mijlocul discuţiei, între testul de analiză al culorilor (prin intermediul căruia descopăr ce nuanţe le avantajează) şi dilemele legate de cum să se îmbrace în funcţie de siluetă, descopăr că de fapt nemulţumirile pornesc de la coafură. Dacă tunsoarea aleasă nu e în armonie cu restul trăsăturilor feţei, evident că hairstyling-ul ne pune la mari încercări. Recomandarea mea e să laşi un specialist să te consilieze sau măcar să ţii cont de câteva reguli de bază atunci când alegi ce tunsoare se potriveşte fizionomiei tale.

Forma ovală a feţei este considerată ideală. Zona cea mai amplă este la linia ochilor, pomeţii sunt proeminenţi, iar fruntea şi mandibula sunt mai înguste. Dacă ai această formă a feţei, probabil ştii deja că orice tunsoare ai alege te va avantaja. Secretul este ca acest aspect oval să fie evidenţiat. Nu este recomandat volumul exagerat în creştet sau cărarea pe mijloc, pentru că ambele pot alungi prea mult, şi astfel îţi schimbă forma perfectă. În plus, este bine să nu porţi părul spre faţă, pentru că adaugă kilograme în plus.

Jessica Alba
Jessica Alba

Când mandibula este proeminentă şi se formează o linie dreaptă între tâmple şi maxilar, cel mai probabil forma feţei tale este pătrată. Lungimea feţei este aproximativ egală cu lăţimea, iar inserţia părului are unghiuri bine definite pe frunte. Această tipologie este avantajată de o tunsoare medie sau scurtă, cu breton lung. Dacă preferi părul lung, poartă-l coafat cu bucle lejere, lăsate uşor spre faţă. Ele vor estompa maxilarul, corectând forma şi dându-i un aspect oval.

Keira Knightley
Keira Knightley

Faţa alungită sau dreptunghiulară se recunoaşte cel mai ușor, datorită proporţiei dintre lăţime şi înălţime. Tunsoarea ideală pentru un chip alungit trebuie să creeze volum pe lateralele feţei. În plus, ajută şi un breton lung aşezat într-o parte, sau asimetric. Lungimea bretonului face cu adevărat diferenţa, pentru că el o să corecteze forma doar dacă nu depăşeşte zona pomeţilor.

sarah jessica parker
Sarah Jessica Parker

Faţa rotundă este cea la care obrajii sunt rotunjiţi şi zona cea mai lată este la mijlocul feţei.  Pentru a da senzaţia de chip oval, tunsoarea trebuie să dea volum în creştetul capului şi lungimea părului trebuie să depăşească bărbia. Scopul este să se ascundă rotunjimea laterală, astfel că cel mai potrivit hairtsyling este părul lung până la nivelul umerilor, cu bucle lejere sau drept. Un breton lung şi asimetric sau cărarea pe mijloc ajută, de asemenea, în timp ce volumul în zona urechilor sau părul dat spre spate nu avantajază deloc.

Adele
Adele

Foto: hepta.ro