Tulip Fever, un film ca un tablou olandez

Filmul Tulip Fever urmăreşte povestea unui artist, Jan Van Loos (Dane DeHaan), care se îndrăgoseşte de Sophia Sandvoort (Alicia Vikander), o tânără căsătorită cu un bărbat mai în vârstă, când i se comandă pictarea portretului ei în timpul febrei lalelelor din Amsterdamul secolului al XVII-lea. Povestea de iubire şi toate intrigile se desfăşoară pe fundalul unei epoci aproape picturale, în care casele, decorurile şi hainele compuneau de la sine tablouri în mişcare. Filmul abundă în culori şi texturi, iar jocul de lumini şi umbre din camerele casei familiei Sandvoort pun în valoare acest lucru.

Filmul Tulip Fever este distribuit de Forum Film România şi rulează în cinematografele din toată ţara.

Atmosfera filmului

„Deşi vorbim despre un film de epocă, l-am abordat cu o sensibilitate modernă. A fost foarte important să îi aducem pe actori şi pe spectatori într-o lume văzută la 360°. Nu am vrut să fim constrânşi de faptul că este un film de epocă, aşa că am vrut să avem o lume reală”, spune regizorul Justin Chadwick, care povesteşte că a fost nevoie să se construiască platourile în aşa fel încât totul să fie natural şi fluid, iar camera să nu se oprească niciodată, să urmărească personajele pe străzile înguste.

„Cred că adevăratul pericol cu orice film de epocă este acela că toată atenţia cade pe costume şi decoruri. Avem toate aceste lucruri în faţa camerei, dar nu am vrut să le tratăm politicos. Am vrut ca totul să fie real, să lăsăm povestea să se dezvolte în jurul nostru, nu în faţa noastră”, completează el.

Filmul a fost filmat timp de nouă săptămâni în Kent, Essex, Norfolk, Suffolk şi la Studiourile Pinewood în vara anului 2014. Chadwick, care a mai lucrat cu designerul de producţie Simon Elliott cu câţiva ani în urmă, spune despre acesta: „Simon este un designer foarte creativ şi are o echipă uimitoare. Împreună au realizat un peisaj extraordinar. Au construit întreaga lume a filmului, inclusiv un canal. Filmul îi introduce pe spectatori direct în acea perioadă, astfel că ne-am putut mişca camera în această lume bazându-ne pe imaginaţia acestei echipe.”

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle