True or False: 6 mituri despre sarcină

mituri sarcină

Dacă este prima ta sarcină, probabil îți pui tot felul de întrebări referitoare la ce ai voie și ce nu ai voie să faci în această perioadă. Există nenumărate mituri legate de acest subiect, iar noi am ales câteva dintre ele. Află mai jos care sunt 6 mituri pe care nu le știai despre sarcină

Nu poți zbura cu avionul. FALS

Se spune că nu poți zbura cu avionul în primul trimestru de sarcină, dar nici în ultimul. Demonatam acest mit și îți spunem sigur că este fals. Este adevărat faptul că unele companii aeriene țin cont de anumite reguli mai stricte atunci când este vorba despre o pasageră care se află în ultimul trimestru de sarcină. Totuși, există o explicație pentru acest lucru. Femeile aflate la sfârșitul ultimului trimestru de sarcină pot întâmpina oricând o naștere. Astfel, companiile aeriene pot refuza cazurile de acest gen, pentru a evita o aterizare de urgență, în situațiile în care femeile nasc la bordul aeronavei, nefiind în prezența unui medic de specialitate.

Nu este permis consumul de somon afumat. FALS

Încă un mit total neadevărat. Contrar zvonurilor, somonul afumat este benefic pentru viitoarele mame, pentru că este bogat în conținutul de acizi grași Omega3.

Nu te poți bucura de o baie fierbinte. ADEVĂRAT

Din păcate, în timpul sarcinii, evită cât poți de mult mersul la saună, jacuzzi, sau orice altă activitate care implică temperaturi mai mari de 38 grade Celsius. Sunt recomandate dușurile scurte.

Nu poți bea cafea. FALS

Alcool știm sigur că nu ai voie să consumi, însă te poți bucura de cafeaua ta preferată, cât timp ai grijă să nu consumi mai mult de o ceașcă pe zi.

Trebuie să începi să mănânci cât pentru două persoane. FALS

Știm că în timpul sarcinii vrei să îți satisfaci câteva pofte nevinovate. Totuși, ține minte că ai nevoie doar de 300 de calorii în plus pe zi atunci când ești însărcinată. Altfel, îți va fi mult mai greu să scapi de kilogramele în plus acumulate pe parcursul sarcinii.

Sarcină & sport?

Este chiar indicat să faci mișcare în timpul sarcinii. Nu trebuie să exagerezi, însă. Ține cont întotdeauna de sfaturile medicului.

Foto: Hepta.ro