True or False: 5 mituri despre vergeturi

După celulită, vergeturile se situează pe locul doi în topul celor mai nedorite probleme de care au parte femeile și de care acestea încearcă să scape. Întrebarea e: putem sau nu să scăpăm de vergeturi? Încă nu știm dacă le putem trata definitiv prin metode non invazive,  știm doar că le putem diminua aspectul. Până să ajungem la tratarea lor, hai să aflăm 5 mituri despre vergeturi.

  1. Vergeturile apar doar la femei. Dacă te consolează într-un fel acest lucru, află că nu numai femeile se plâng de apariția vergeturilor, ci și bărbații. Astfel, desființăm mitul conform căruia bărbații nu se confruntă cu problema vergeturilor. Este adevărat că bărbaților li se întâmplă mai rar să aibă vergeturi, dar nici ei nu sunt scutiți de apariția lor.
  2. Vergeturile se moștenesc și nu le poți preveni.  Ți-e teamă de vergeturi? Să știi că le poți preveni! În primul rând, asigură-te că îi oferi pielii tale o hidratare corespunzătoare atât la exterior cât și la interior și nu uita să reduci consumul de băuturi carbogazoase. Pe scurt, apa plată, ceaiurile și orice băutură neacidulata este binevenită. Vergeturile pot apărea și atunci când au loc schimbări bruște de greutate, așa că fii atentă la regimul alimentar.
  3. Vergeturile isi schimba culoarea.   Atunci când vergeturile își fac “debutul”, acestea pot fi reprezentate de linii roșiatice, violet în unele cazuri, care pe parcurs își schimbă culoarea până ajung la nuanțe de roz deschis sau bej, în funcție de pielea fiecărei femei.
  4. Poți trata vergeturile. Poți diminua aspectul inestetic al vergeturilor prin metode non-invazive, cu ajutorul unor produse special dezvoltate în acest sens. Pure Actives Anti Stretch Marks Concentrate de la Collistar este un produs extrem de concentrat ce imbină trei molecule găsite în mod natural în țesuturile corpului: elastină, acid hialuronic și colagen. Fie că vergeturile sunt noi sau mai vechi, acest concentrat stimulează producția de noi fibre de elastină pentru a ajuta la repararea daunelor, prevenind, reparând și atenuandu-le culoarea, iar rezultatele sunt demonstrate științific.
  5. Bronzul ascunde vergeturile.  Știm cu toții, atunci când suntem bronzate, parcă totul arată mai bine. Părem puțin mai slabe, pielea pare și ea mai fermă, dar acest lucru nu este valabil și în cazul vergeturilor. Din păcate, acestea devin mult mai vizibile atunci când pielea noastră este bronzată, așa că o zi la soare nu va face minuni pentru vergeturile existente.

Foto: Hepta.ro