Trucuri pentru un păr cu volum

Diane von Furstenberg

Volumul este una dintre condiţiile obligatorii pe care o coafură trebuie să o bifeze pentru a-ţi fi cu adevărat pe plac? Dacă te-ai grăbit să îmi dai un răspuns afirmativ, atunci, cu siguranţă, vei fi încântată să descoperi câteva trucuri simple, cu ajutorul cărora părul tău va căpăta un volum incredibil. (Foto: Diane von Furstenberg SS16)

Probabil nu o să îţi spun ceva nou, dar prima regulă pentru o coafură cu mult volum este o vizită la un salon de înfrumuseţare, în urma căreia hairstylistul îţi va indica ce tip de păr ai şi ce produse trebuie să foloseşti. De multe ori, părul stă lipit de cap pentru că nu foloseşti şamponul potrivit sau aplici din belşug un spray texturizant, pe care de fapt ar trebui să îl eviţi.

Stând de vorbă cu Ovidiu Cristea, hairstylist ce face parte din Design Team Sebastian Professional Romania, am învăţat că, în cazul unui păr subţire, se recomandă folosirea unor produse speciale (Thichefy Foam de la Sebastian Professional), care cresc diametrul firului de păr, pregătindu-l astfel pentru volum. La fel de bine se potrivesc şi spumele, care conferă volum rădăcinilor părului. „Este la fel de important şi cum usuci părul”, insistă specialistul. „Ţine capul aplecat în jos şi asigură-te că jetul de aer al uscătorului de păr este proiectat în sens invers faţă de sensul natural în care creşte firul de păr. În acest fel, vei obţine un volum deosebit, chiar dacă ai părul fin. După uscarea şuviţelor, setează uscătorul pe aer rece”, ne sfătuieşte acesta.

Un truc la fel de simplu e să îţi faci cărarea în cealaltă parte. Folosind un pieptene, trasează în diagonală o cărare, care să înceapă de la sprânceană şi să se încheie în creştetul capului. Volum instant garantat!

Spray-urile cu apă de mare (Spray Surf de la Bumble & Bumble) şi sampoanele uscate (Original de la Batiste) ar trebui să fie nelipsite din beauty kit-ul tău. Dacă optezi pentru prima variantă, aplică produsul pe părul ud, şters în prealabil cu prosopul, şi lasă-l să se usuce natural, modelând şuviţele cu degetele. Iar dacă vrei să îţi simplifici viaţa şi să economiseşti timp, şampoanele uscate sunt aliaţii tăi de nădejde.

Foto: hepta.ro