De încercat: trucul de beauty ingenios al Lanei del Rey

Bună, sunt Cătălina şi, după cum probabil ştii, mă găseşti la rubrica de FASHION de pe site. În caz că te întrebi de ce am hijackuit rubrica de BEAUTY, acest lucru se datorează faptului că pur şi simplu TREBUIA să va împărtăşesc şi vouă ceva ce am văzut aseară pe Instagram.

Ca să creez puţin context, trebuie să recunosc că găsesc o plăcere inexplicabilă în a mă uita la clipuri de beauty pe Instagram. Serios – am văzut zeci de tutoriale pentru produse pe care nici nu le-am încercat vreodată – de la beauty blendere la aplicatoare din silicon pentru fond de ten şi până la pătrăţelul acela magic” din material textil care promite să şteargă machiajul numai cu ajutorul a câţiva stropi de apă.

Aseară am dat peste un tutorial neaşteptat: unul pe care chiar am de gând să îl încerc cât de curând posibil.

Este vorba despre Lana del Rey care foloseşte un creion maro pentru sprâncene în 3 moduri diferite (cu toate că dulapul meu deja a devenit neîncăpător pentru cât de multe cosmetice am, îmi place să folosesc produsele de beauty în cât mai multe moduri – ruj drept blush, lipgloss aplicat pe pleoape, mascara aplicat drept eyeliner – am încercat destule experimente de genul acesta şi rezultatul a fost surprinzător de cool).

Revenind clipul despre care vorbeam, Lana foloseşte un creion maro pentru a-şi contura sprâncenele iar apoi – şi aici începe partea interesantă! – apasă discret vârful deja uşor tocit al creionului peste câteva imperfecţiuni pentru a le transforma” în pistrui! (Am făcut un pic de research şi am aflat că şi acesta este un truc de care se folosea şi Marilyn Monroe!).

În afară de aceste două utilizări, Lana mai găseşte încă una: după conturarea sprâncenelor şi camuflarea imperfecţiunilor, creionul maro este folosit pe pleoapa inferioară, pentru a trasa o linie fix sub gene, alungită către capetele exterioare ale ochilor pentru un efect de ochi de păpuşă.

morning makeup to the beatles

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on

Foto sus: hepta.ro