Trendurile momentului, conform look-urilor de street style de la London Fashion Week

Cu ocazia fiecărui Fashion Week, e interesant să observăm care dintre trendurile de pe podiumuri au reușit să ajungă preferate de lume în viața de zi cu zi. Iată laitmotivele sezonului, pe care le-am remarcat în look-urile de street style de la Săptămâna Modei de la Londra.

A Touch Of Pink

O fi Ultra Violet culoarea anului 2018, conform experților de la Institutul Pantone, dar nici rozul aprins nu stă rău în ceea ce privește popularitatea. L-am tot observat, atât pe podium, cât și pe stradă. Fie în reprezentări bold, mai exact, purtat din cap până-n picioare, fie ca accent asociat cu alte culori mai puțin tari. Culorile ultrasaturate, despre care am vorbit mai multe aici, sunt unul dintre cele mai importante trenduri ale anului, ceea ce înseamnă că urmează să vedem din ce în ce mai des ținute care includ nuanțe cât mai aprinse – iar rozul, în variantă fuchsia sau magenta, este o culoare care flatează cam orice ton de piele, fie că este vorba despre un ten palid sau, dimpotrivă, măsliniu, așa că este o opțiune la îndemâna oricui pentru a încerca trendul nuanțelor tari.

Trench coat-uri masculine

Ai două variante aici – poți opta pentru un trench coat achiziționat chiar din colecția pentru bărbați, sau, dacă preferi totuși croiala adaptată special pentru femei, atunci optează pentru un model cu unul sau două măsuri mai mare decât cea pe care o porți de regulă. De asemenea, nu te feri de variantele clasice, în nuanțe neutre.

Life In Plastic

Hainele și accesoriile din plastic transparent au început să apară recent pe multe podiumuri (inclusiv Chanel – un brand de la care probabil nu te-ai fi așteptat să propună un astfel de look), și iată că au coborât si în stradă. Au avantaje și dezavantaje – pe de o parte, se zgârie foarte ușor, pe de altă parte, sunt waterproof. Poți opta doar pentru un accent din plastic – o pălărie sau un detaliu pe pantofi, de pildă, sau poți să go bold cu un trench coat sau o capă din plastic.

Carouri

Carourile, de orice fel, de la cele care reproduc modele scoțiene clasice (tartan) și până la diverse feluri de printuri în pătrățele, mai mici sau mai mari, stil tablă de șah sau suprapuse – au apărut deja în multe dintre colecțiile propuse de branduri pentru sezonul de primăvară 2018. Nu te teme să acociezi carourile cu alte printuri – un mod safe de a alătura două imprimeuri este să creezi un contrast între dimensiuni, mai exact să asociezi un print micuț cu un pattern de dimensiuni mai mari.

Genți miniaturale cu detalii inedite

Gențile micuțe, care sunt în tendințe de câteva sezoane încoace, își păstrează popularitatea. Cele mai cool genți ale momentului sunt cele cu forme simple, clasice, dar care au câte un detaliu care le scoate din banal – o închizătoare cu formă specială, un logo, etc.

Ochelarii minusculi

Imposibil să nu fi observat că ochelarii micuți sunt absolut peste tot – au ajuns chiar și subiectul unui episod din Keeping Up With The Kardashians, în care Kim povestește că a primit un mail dela Kanye în care îi spune că nu ar trebui să mai poarte rame mari, ci numa rame micuțe, în stilul anilor ’90.

CITEȘTE ȘI:

Ce purtăm în 2018? 5 trenduri fresh și 5 trenduri la care să renunți