Trendurile de makeup pentru toamnă pe care le așteptăm cu nerăbdare

AW16 TREND_PDF RECAP2

Simplitatea este adesea creditată că fiind baza designului de calitate. Inclusiv în ceea ce priveşte machiajul în vogă pentru sezonul ce abia începe, designerii şi makeup artiştii fiind de părere că femeia modernă are înclinaţia de a purta un machiaj simplu şi necomplicat.

Există o reinterpretare artistică şi creativă a elementelor clasice pentru acest sezon care subliniază măiestria ce le stă la bază”, este de părere Gordon Espinet, head makeup artist MAC Cosmetics.

Machiajul pentru toamna ce urmează este distilat, lipsit de superfluu şi omagiază individualitatea fiecărei femei.

Sezonul nou aduce de asemenea în prim-plan jocul fashion/beauty – manierele în care acestea se intersectează, completează, suprapun sau în care contrastează. Rigid versus relaxat, rafinat versus real, puternic versus soft, dark versus light, grafic versus difuz.

Dintre tendinţele conturate de către designeri şi makeup artişti pentru sezonul de toamnă, am ales câteva favorite pe care abia aşteptăm să le încercăm:

Buze sharp

sharp lips
Cuvinte cheie: Grace Jones, catifea + vinil, cinematic, neo minimalism, decadenţa anilor ’70, roşu burgund, rigurozitate asumată, precizie

Fie că este în variante mate cu aspect pluşat sau în versiuni ultra-glossy, roşul acestui sezon vine în nuanţe întunecate, cu vibraţii vampirice.

Eu îl numesc minimal glam makeup”, spune Gordon Espinet. A se purta cu un ten nude, fără sprâncene conturate, fără machiaj la ochi, pentru a contrasta cu statementul intens al buzelor.

FotorCreated4

sharp 2

Caleidoscop

caleidoscop

Cuvinte cheie: iridiscent, sclipire, curcubeu techno, psihedelic, atitudine, vitraliu, prismatic, viu

Culorile şi sclipirile specifice verii se păstrează în sezonul de toamnă, însă de această dată, sub un forma unui aspect controlat – niciun element nu este poziţionat la nimereală pe faţă.

Orice este ok, există o creativitate în domeniul beauty în acest moment care transcede ideea de simplu machiaj”, este de părere Sam Bryant, makeup artist MAC Cosmetics.

Liniile, tuşele şi amprentele de culoare aplicate pe faţă nu respectă normele convenţionale de frumuseţe, însă urmează reguli stricte – o deosebire față de look-ul jucăuş şi spontan al verii.

FotorCreated2

caleidoscop 2

Grafisme razor-sharp

razor

Cuvinte cheie: rebel, anti-comercial, intens, grafic, tehnic, superstructural, precizie, tough girl

A poziţiona machiajul negru al ochilor pentru sezonul de toamnă sub umbrela punk” ar fi mult prea reductiv.

Este mai degrabă vorba despre a găsi partea modernă a esteticii punk şi a ne folosi de această bază pură a ei”, spune Val Garland, makeup artist MAC Cosmentic. Este o rebeliune şi un răspuns la avalanşa de smoky eyes de pe canalele de social media”.

Vine sub forma grafismelor desenate cu creion negru, pe un fundal nude (ten de porţelan, sprâncene neconturate, dar aranjate, buze nescoase în evidenţă).

1
razor 2

Pătat

stained

Cuvinte cheie: difuz, lipsit de contur clar, pământiu, spirit, personal, unic

Antidotul liniilor sharp, rigide, vine tradus în machiaj difuz. Nu sub forma clasicului “smoky eye” construit prin suprapunerea de nuanţe şi amestecarea lor, ci prin aplicarea unui fard pământiu sau negru ori a unui creion Kohl moale, ce este apoi estompat până când efectul este similar cu cel al machiajului de a doua zi”.

Este modern prin faptul că pielea este vizibilă pe dedesubtul machiajului”, spune Terry barber, makeup artist MAC Cosmetics.

Ce poate fi mai romantic şi mai personal decât un machiaj lived-in asumat?!

FotorCreated3

stained 2

Foto: MAC Cosmetics