Trend-ul floral cu un twist

z2

Trend-ul floral este un laitmotiv al fiecărei primăveri. Sezon după sezon, designerii îl reinterpretează în fel şi chip, propunându-şi să îi ofere twist-uri noi şi inedite.

Însă tocmai pentru că detaliile florale, în orice redare a lor, nu vor ieşi niciodată din tendinţe, o ţinută de primăvară cu astfel de accente poate avea un aer uşor previzibil – tonul glacial al Mirandei Priestly în The Devil Wears Prada („Florals for spring? Groundbreaking!”) este de-ajuns să te descurajeze să încerci un astfel de look. Pentru un efect spectaculos, ocolește maniera safe de a aborda trend-ul floral primăvara, și anume sub forma imprimeurilor, și încearcă în schimb una dintre opțiunile de mai jos.

  • În locul unei piese vestimentare cu imprimeu floral, alege una cu decupaje inspirate de conturul florilor.
  • Dacă vrei să rămâi fidelă print-urilor, orientează-te, pentru un efect vizual impresionant, către o piesă cu imprimeu ieşit din comun –  ce spui de o eșarfă cu print hibrid între un tablou impresionist şi o schiţă cu aer geometric?!
  • O pălărie din pai cu detaliu floral tridimensional – o versiune cu calota înaltă şi bor larg se potriveşte cam oricărui tip de fizionomie şi formă a feței.
  • Alternativ pălăriei, încearcă o coroniţă florală, însă nu una de tipul celor pe care le poţi observa la festivalurile de muzică, ci o variantă luxe, din metal, cu accente preţioase.

z1

  • În cazul pantofilor, accentele florale tridimensionale oferă un impact vizual spectaculos – optează pentru sandale sau o pereche de saboți cu flori aplicate.
  • O curea cu motiv floral, fie că este vorba despre o versiune din material preţios (catifea, de pildă), fie de una cu aer jucăuş (cu detaliu din plastic), ori de una cu accente gypsy, acompaniază perfect o ţinută minimalistă.
  • În cazul bijuteriilor, poți încerca orice, de la o pereche de cercei în forma florilor tale preferate, ori un inel expert sculptat din metal preţios.
  • Tot la categoria „bijuterii”  poți încadra ochelarii de soare, atâta vreme cât te orientezi către o variantă sofisticată, cu detalii sculptate manual, sau eventual un model edgy.

SHOP THIS STORY: