Trend report: Piesele care nu mai sunt în tendințe și ce ar trebui să porți în schimb

hepta_2489410

Trendurile vin şi pleacă, în mod ciclic. Pe unele sperăm să nu le mai revedem vreodată (precum treningurile din catifea ale anilor 2000, sau pantalonii din poliester în nuanţe neon, circa anii ’70), în timp ce pe altele poate ne e greu să le abandonăm, mai ales că ne-am obișnuit cu ele de atâta vreme (talia joasă e în vogă încă din anii 2000, însă dacă arunci o privire asupra evoluţiei tendinţelor, vei observa că fustele şi pantalonii cu talie ultra joasă încep, încetul cu încetul, să urce către partea superioară a abdomenului.

Când ştii, totuşi, că un trend a apus? Pentru a putea determina ce este şi ce nu mai este în vogă, tot ce trebuie să faci este să urmăreşti evoluţia naturală a tendinţelor.

În primul rând, este nevoie să determini dacă elementul în cauză este unic şi autentic – Putem lua ca exemplu trendul hipster. A debutat în momentul în care tinerii care voiau să arate diferit început să investească în elemente împotriva curentului actual, lucruri care nu puteau fi cumpărate din orice magazin (tricouri cu mesaje ironice, pantofi şi pantaloni cu aspect învechit, curele şi ceasuri vintage, etc) – un trend în versiune incipientă.

Momentul în care trendul se afla la apogeu a putut fi observat atunci când toate elementele care iniţial erau dificil de procurat, se regăseau în magazinele high street şi începeau astfel să fie accesibile publicului larg. Acest moment coincide mereu cu cel în care un trend este deja pe moarte, următorul pas fiind suprasaturarea.

În final, atunci când un trend apare peste tot, pierzându-şi relevanţa, este cazul să îl abandonezi.

Află de care trenduri ar trebui să te despărţi cât mai curând, şi cele cu care ar trebui să le înlocuieşti:

1_0003_Layer 7

OUT: Pantalonii strâmţi

IN: Pantalonii cu siluetă largă

Pantalonii pană sunt în regulă de purtat, însă este cazul să abandonezi modelele prea strâmte (stil jeggings). Investește în schimb în pantaloni cu croială largă, ușor supradimensionată, care urmează să fie în vogă o vreme de acum înainte.

Pantaloni Adam Lippes – 1.030 lei – aici

1_0000_Layer 10

OUT: Talia joasă

IN: Talia înaltă

După cum spuneam şi mai sus, talia ultra-low nu mai este de ceva vreme în vogă, în timp ce talia înaltă nu numai că este la modă, ci şi extrem de flatantă pentru toate tipurile de siluetă (ascunde imperfecţiunile, conturând în acelaşi timp o siluetă în formă de clepsidră, prin faptul că accentuează cel mai îngust punct al abdomenului).

Fustă H&M – 129 lei – aici

1_0004_Layer 6

OUT: Skinny jeans

IN: Jeanși cu siluetă relaxată

Spune adio jeanşilor skinny şi înlocuieşte-i cu stiluri clasice (precum cei propuşi de Levi’s în anii ’50) sau modele cu siluete comode, uşor largi.

Jeanși Zara – 149,90 lei – aici

1_0001_Layer 9

OUT: Hainele pentru şedinţe de fitness purtate pe stradă

IN: Athleisure

Nu că ar fi fost vreodată în regulă să porţi haine destinate unui antrenament sportiv oriunde în afara sesiunilor de fitness, însă acum, odată cu explozia trendului althleisure, ai la disponzitie nenumărate opţiuni pentru un look sporty care arată îngrijit şi cool.

Pantaloni H&M – 89,90 lei – aici

1_0006_Layer 4

OUT: Sandalele cu platformă

IN: Sandalele cu toc gros/pătrat

Sandalele cu platformă greoaie nu mai sunt la modă (şi, trebuie să recunoaştem, nu erau nici cele mai safe opțiuni de încălțăminte), dar poţi opta în schimb pentru modele cu tocul gros şi/sau pătrat, care sunt extrem de confortabile.

Sandale Gino Rossi – 239,90 lei – aici

1_0005_Layer 5

OUT: Peplum

IN: Volane

Detaliile peplum în zona taliei au fost la un moment dat foarte pupulare, însă în prezent, e de preferat să remodelezi optic silueta cu ajutorul volanelor strategic plasate.

Top Kendall & Kylie – 470 lei – aici

1_0002_Layer 8

OUT: Tivurile asimetrice

IN: Suprapunerile

În locul rochiilor, fustelor sau topurilor care au partea din spate mai lungă decât cea din faţă, joacă-te cu layeringul, suprapunând piese mai scurte peste altele mai lungi sau viceversa, într-un joc al lungimilor şi dimensiunilor. Încearcă un duster coat peste o pereche de jeanși ori o vestă de inspirație masculină asortată unei rochii scurte.

Vestă River Island – 235 lei – aici

1_0008_Layer 2

OUT: Tenişi cu platformă ortopedică

IN: Flatforms sau pantofi sport clasici

Pantofii sport cu platformă ortopedică au avut o perioada scurtă de glorie, însă au fost rapid înlocuiţi de platformele plate. Alternativ, modelele clasici de tenişi sau sneakers sunt extrem de în vogă, ca o completare a trendului athleisure.

Teniși Vans – 249,90 lei – aici

1_0007_Layer 3

OUT: Ochelarii de soare cu lentilă oglindă

IN: Ochelarii de soare cu rame retro

Ramele pătrate, modelele stil cat eye, ramele tortoiseshell – toate aceste elemente cu aer retro sunt în vogă, în timp ce lentilele oglindă, populare în jurul anilor 2010, au cam apus.

Ochelari de soare Komono – 299,90 lei – aici

1_0009_Layer 1

OUT: Festival fashion

IN: Rochii romantice cu imprimeuri feminine

Crop tops minuscule cu franjuri alături de pantaloni ultra-scurţi, rochii micro mini purtate alături de coroniţe de flori, şi cam orice look care strigă merg la un festival de muzică” este deja super uzat. Poţi compune o ţinută festival-ready cu ajutorul unei rochii boho, cu print floral şi siluetă vaporoasă.

Rochie Topshop – 320 lei – aici

Foto: hepta.ro