Trend Challenge #RethinkFashion: Cum avem grijă de hainele noastre

Probabil că te-ai obișnuit deja ca moda să fie permanent însoțită de termenul „sustenabilitate”. Astfel, la inițiativa Perwoll, #RethinkFashion, m-am gândit să vorbim astăzi mai degrabă despre cum să îngrijești hainele pe care le ai deja, oferindu-le o viață mai lungă, pentru a te putea bucura cât mai mult de ele. Și îți garantez că, din garderoba pe care o ai deja, poți crea ținute noi, inedite, dacă îți pui la bătaie creativitatea. 

Trend Challenge #RethinkFashion: Cum avem grijă de hainele noastre

Îngrijirea hainelor

Îngrijirea hainelor ține, desigur, și de felul în care le porți, însă majoritatea suferă deteriorări la spălat. Este foarte important să alegi detergentul potrivit pentru fiecare tip de fibră.

De exemplu, mătasea și lâna sunt două materiale pe cât de speciale, pe atât de delicate. Pentru a nu strica aspectul luxos al acestora, ai nevoie de un detergent dedicat lor, cum ar fi Perwoll Wool&Delicates. 

Nuanțele reprezintă și ele un capitol deosebit. Știm cât de neplăcut e momentul în care mizăm pe un roșu sau pe un negru intens, dar după spălare avem parte de o nuanță mată, lipsită de strălucire. Alegerea detergentului potrivit te poate scăpa și de acest moment neplăcut. Îți recomand Perwoll Renew&Repair, care păstrază intesitatea fiecărei nuanțe și care oferă pieselor aspectul de nou, pe care îl îndrăgim atât de tare. 

Un alt lucru foarte important este să citești cu atenție eticheta cu instrucțiunile de curățare a fiecărei piese și să le împarți pe categorii. Sunt piese a căror fibră se întinde sau, din contră, se contractează, în funcție de temperatura apei. Dacă urmezi recomandările de pe etichetă, vei putea curăța piesele pe care le îndrăgești și pe care îți dorești să le ai ca noi și peste 5 ani. 

Câteva idei pe care să le încerci cu piese clasice din garderoba de toamnă

Secretul cumpărăturilor de calitate nu este cantitatea, ci calitatea. Astfel, dacă vrei totuși să îți reînnoiești garderoba, orientează-te spre piese din materiale naturale, pe care le vei purta și peste 3 sezoane de acum înainte și care se potrivesc foarte bine cu hainele pe care le ai deja acasă. Îți recomand să le speli și pe acestea de la început cu produse din gama detergenților Perwoll, concepuți special în ideea de a păstra materialele într-o stare cât mai bună, pentru cât mai mult timp. 

Pentru că am promis și puțină creativitate, am ales câteva piese-cheie ale garderobei de toamnă, din care voi crea câteva ținute diferite care sper că te vor insipira în ceea ce privește itemurile din dulapul tău. Am ales puloverul din lână, rochia din stofă și cămașa din mătase, pe care iată în ce outfituri m-am gândit să le integrez. 

Foto: PR