Trend Alert – Piesele utilitare & western

piese utilitare western

În cea de-a treia colecție a lui Raf Simons pentru Calvin Klein am văzut o împletire a rochiilor transparente, fluide, chiar diafane, cu o serie de piese contrastante, din materiale rigide, utilitare… și mult popcorn – podiumul era acoperit de floricele, iar din când în când, modelele ieșeau cu câte o cutie plină-ochi cu popcorn –, una dintre referințele designerul fiind Safe, al lui Todd Haynes. Jachete inspirate din cele purtate de pompieri, salopete utilitare, mănuși și rochii din material ignifug, și tot aerul bizar al acelor costume „de protecție“ era pe alocuri întrerupt de câte un look ultrafeminin (rochii transparente, cu volane etc.) ori jucăuș (celebrul duo Looney Tunes – Wile E. Coyote și Road Runner – regăsit pe puloverele supradimensionate) – toate acestea stropite cu un pic de western vibes.

Styling tips

Îndreaptă-ți atenția către asocierile atipice și pune în aceleași mixuri piese cu texturi soft (mohair, mătase) și piese rigide (piele, denim). 

Cămășile de inspirație western sunt de neratat în acest sezon. Poartă-le cu pantaloni țigaretă cu talie înaltă, cu fuste midi ori cu pantaloni de inspirație masculină.

Foto: hepta.ro