Trend Alert: Denimul

Piesele din denim sunt cumva o constantă pe listele noastre de shopping în orice sezon, pentru că, să recunoaștem, niciodată nu avem suficiente perechi de jeanși și pot fi purtate în suficient de multe feluri, încât să-i numim, fără rețineri, cea mai versatilă piesă din garderobă.

Fie că vorbim despre denimul prespălat al anilor ’80 sau despre cel închis la culoare, care ne duce cu gândul la originile acestui material, pentru primăvară-vară 2018, podiumurile ne propun total look-uri, piese deconstruite, structurate ori ripped jeanșii pe care îi tot purtăm de câteva sezoane încoace. Înainte să-ți achiziționezi piesele pentru această primăvară, iată care sunt cele mai cool piese din denim pe care ți le propun marile case.

Glam denim

Denimul nu mai e de ceva vreme doar o piesă casual, îl poți integra ușor și în ținute de seară. Ai un deux-pieces asemănător cu cel de mai sus? Adaugă-i accesorii prețioase și poartă-l cu pantofi stiletto ori sandale cu barete fine.

Double denim

Vorbim de faimosul canadian tuxedo, da. E mai cool ca oricând să asociezi două piese din denim. Trebuie doar să le alegi cu grijă. Încearcă să mergi pe aceeași nuanță ori, dacă alegi două nuanțe diferite, ca în imaginea de mai sus, acestea ar trebui să se regăsească pe ambele piese, să sugereze ideea de costum.

Deconstruit

Îți mai aduci aminte de pantalonii cu fermoarul în spate, rezultatul colaborării dintre Vetements și Levi’s? Pantalonii deconstruiți din denim sunt cât se poate de actuali. Vezi mai sus și propunerea Balenciaga. Poartă-i ca piesă statement, păstrează restul pieselor clean.

Pantaloni largi

Încă îți mai permiți să îi porți cu botine, deci ar trebui să profiți de asta. Alege o pereche cu talie înaltă și poartă-i cu topuri elegante ori cu un t-shirt alb și un sacou foarte structurat.

Jachete structurate

Fie că o porți cu pantaloni cu talie înaltă, o pereche de pantaloni din denim ori fuste de tot felul, e jacheta perfectă în orice context casual.

Distressed jeans

Când credeai că au ieșit de pe listele tendințelor, Alexander Wang îi propune într-un ansamblu cât se poate de glam.

Patchwork

După ce sezonul trecut am văzut la Christian Dior ansambluri „serioase“ din denim, sezonul acesta ne propune variante mai fun, cu desene și patchwork.

Foto: hepta.ro