Trei seriale perfecte pentru pasionații de SF

seriale sf

Deși nu pot spune că mă număr printre fanii genului, trebuie să recunosc că am fost de-a dreptul obsedată de Lost, unul dintre cele mai bune seriale realizate vreodată, din punctul meu de vedere. Și o vreme am fost fascinată de Sam (Jared Padalecki) și Dean (Jensen Ackles) din Supernatural, care a ajuns la cel de-al 12-lea sezon (premiera lui va avea loc pe 13 octombrie). Iar dacă vă plac producțiile SF, următoarele seriale vă vor captiva cu siguranță. Eu încă nu am ajuns la zi cu ele, dar promit să recuperez cât mai repede, mai ales că am auzit numai laude la adresa lor. Și începem cu…

Doctor Who
A mai fost un Doctor Who în 1963, însă eu voi face referire acum la serialul Doctor Who contemporan, inspirat, bineînțeles, de cel inițial. Pe scurt, povestea urmărește aventurile lui The Doctor (Peter Capaldi), un lord al timpului care călătorește prin spațiu în nava lui sub formă de cabină telefonică, având o misiune importantă: aceea de a salva lumea. Creație a celor de la BBC, serialul din 1963 a avut 26 de sezoane, devenind un fenomen mondial, iar cel din prezent, care a fost lansat în 2005, a ajuns la cel de-al zecelea sezon.

doctor who

The 100
Ești în căutarea unei drame SF post-apocaliptice pentru serile de weekend? The 100 este cea mai bună opțiune. Serialul are la bază cărțile scrise de Kass Morgan (trilogia The 100), care au devenit rapid bestselleruri în întreaga lume. După ce o bombă atomică distruge planeta, supraviețuitorii se izolează într-o navă spațială, așteptând momentul potrivit pentru a se întoarce acasă. 97 de ani mai târziu, 100 de tineri delincvenți sunt trimiși de autorități înapoi pe Pământ, pentru a afla care sunt șansele ca oamenii să revină în locul din care au fost obligați să plece.

the100

Orphan Black
Serialul o are în prim plan pe rebela Sarah (Tatiana Maslany), o tânără care asistă fără să vrea la sinuciderea unei femei căreia îi seamănă leit. Sarah îi fură identitatea, sperând că, în acest fel, va avea parte de un nou început, însă, în scurt timp, își dă seama că este victima unui experiment științific ciudat, fiind prinsă într-o capcană din care trebuie să sa salveze cu orice preț.

orphan black

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle