Trei motive pentru a merge la TIFF 2018

Gata, e oficial! TIFF 2018, cea de-a 17-a ediție a festivalului, a debutat ieri, pe 25 mai, așa că urmează o perioadă plină de filme bune și evenimente faine la Cluj-Napoca (până pe 3 iunie). Bineînțeles, vom fi și noi acolo și vă vom ține la curent cu cele mai interesante pelicule, cu cele mai tari momente și cu poveștile unor invitați speciali. Dar tare ne-am bucura să fiți și voi acolo, să facem o gașcă mare de cinefili și nu numai.

Încă nu v-am convins? Nu-i nimic. După ce veți citi rândurile următoare, veți avea suficiente motive pentru a vă face rapid bagajele pentru Cluj-Napoca.

Filme bune cât cuprinde

E pur și simplu imposibil să nu găsiți la TIFF minimum două sau trei titluri exact pe gustul vostru. Fie că vă plac filmele de acțiune, documentarele, poveștile clasice sau că vreți să vă puneți la punct ceva mai bine la capitolul cinematografie românească, Festivalul Internațional de Film Transilvania vă așteaptă cu o selecție eclectică în adevăratul sens al cuvântului. Pe lista de must see din acest an avem filmele din competiția TIFF: The Marriage (Kosovo), o poveste despre un cuplu care se pregătește de nuntă, însă lucrurile iau o turnură neașteptată când apare un personaj din trecut, The Home (Iran), despre o înmormântare ce reunește o familie, Scaffolding (Israel), o poveste emoționantă despre maturizare, dar și titlurile românești Charleston și Touch Me Not (Nu mă atinge-mă). Evident, avem pe listă și superbul documentar România neîmblânzită, care va fi proiectat pe 27 mai în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Plus John McEnroe: In The Realm of Perfection, despre viața legendarului jucător de tenis John McEnroe, și Becoming Cary Grant, un portret al îndrăgitului actor american. Evident, nu vom rata nici titlurile din secțiunea Film Food: Food On The Go, Bar Talk By Schuman, Michelin Stars: Tales from the Kitchen și The Quest of Alain Ducasse. Pentru că atunci când filmul și mâncarea se întâlnesc… iese bine de tot!

Evenimentele conexe TIFF-ului

TIFF nu înseamnă doar filme, ci zeci de alte happening-uri foarte cool. O să avem multe concerte și cine-concerte (FUNKorporation, Vunk, The Colorist Orchestra, JazzyBIT, Dimitri’s Bats și multe alte trupe și artiști). Mai mult decât atât, la TIFF vă așteaptă un recital special Angela Gheorghiu, acompaniată la pian de Alexandru Petrovici. Pe lângă muzică și filme bune, avem InfiniTIFF, un un program incitant de experiențe VR, Live Cinema și Loop Cinema, în cadrul căruia veți descoperi metode de creare de conținut în noile medii de comunicare. Nici arta nu lipsește de la TIFF: vor fi mai multe expoziții interesante pe parcursul festivalului, iar noi suntem deja foarte încântați de două dintre ele – Partidul te vrea tuns, o expoziție despre comunismul românesc, și Photo Historia, cu portrete și fotografii românești din prima jumătate a secolului XX. În plus, pe 26 și 27 mai, avem Weekend la Castel, care include jocuri interactive, ateliere creative și spectacole pentru copii pe timp de zi, urmând ca după lăsarea serii, curtea Castelului Banffy de la Bonțida să se transforme în decorul unor evenimente spectaculoase.

Cluj-Napoca

E unul dintre cele mai bune motive pentru a veni la TIFF, garantăm! Cluj-Napoca chiar este o oază de pace, cu oameni ceva mai liniștiți și locuri faine. În timpul pauzelor dintre filme, dați o fugă prin Piața Unirii, Piața Muzeului și Piata Avram Iancu. Nu ratați nici Grădina Botanică Alexandru Borza, pentru că e absolut spectaculoasă! Iar dacă vreți un moment de respiro, cu siguranță Parcul Central e cea mai bună idee! Și dacă tot ne lăudam mai sus că suntem gurmanzi cu acte în regulă, ar fi drăguț să vă recomandăm și câteva locuri unde mâncarea e genială, nu? Casa Boema, pentru acea grădină superbă și pizza delicioasă, Litchi, pentru cele mai bune waffles, Zama, pentru mâncarea tradițională, Baracca, pentru cel mai bun tiramisu, À la Tarte, cel mai bun loc în care să-ți începi dimineața (mai ales dacă îți plac vacanțele în Franța), Pizzeria d’Autore, Charlie Pub, Nuka, Napoca 15, Samsara și Livada, printre altele.

Pizzeria d’Autore

#tiff2018 powered by #MercedesBenz #MașinaOficială

Foto: arhiva personală

Categorii Lifestyle