Trei moduri în care să porți eyeliner primăvara aceasta

Fie că optezi pentru clasicul tuș negru sau pentru un creion de ochi, sezonul acesta, ai mai mult ca niciodată libertatea de a trasa linii care îți definesc ochii și îți pun în evidență privirea. Totodată, se poartă și eyeliner-ul colorat, ce poate fi aplicat în diverse moduri pentru a transforma un machiaj banal într-unul extrem de interesant și luminos. Tu alegi textura eyeliner-ului care ți se pare mai ușor de folosit, iar eu îţi propun trei tehnici noi de aplicare, folosite de make-up artiști renumiți în show-urile de la Fashion Week.

The broken line

Fendi SS17

Make-up artistul Peter Philips a accentuat firea jucăușă și rebelă a modelelor din show-ul Fendi printr-un machiaj inspirat din inocența personajelor de desene animate. Astfel, a ales să traseze cu un creion negru linii discontinue, alungite doar în colțurile ochilor, lăsând centrul pleoapelor complet natural. Philips spune că dacă ar fi trasat linii neîntrerupte, machiajul ar fi devenit prea elegant. Tu poți fii și mai creativă dacă optezi pentru un eyeliner colorat, precum albastru închis, verde smarald sau caramel.

Mix it with gloss

Altuzarra SS17

Tom Pecheux mărturisește că perfecțiunea este plictisitoare, de aceea pentru sezonul SS17  a preferat să creeze machiaje ce se bazează mai puțin pe precizie și mai mult pe expresivitate. El folosește adesea eyeliner pe care îl combină cu alte produse de make-up, pentru a crea umbre și efecte ispititoare. Pentru show-ul Altuzarra, Tom a trasat linia pleoapelor un eyeliner negru, pe care l-a estompat cu ajutorul unui gloss de ochi. Rezultatul l-a descris simplu ca fiind „sweaty, sexy, naughty”, perfect pentru o seară cu fetele în oraș.Dacă nu ai la îndemână un gloss special pentru ochi, la fel de bine poți aplica acestă tehnică folosind puțin gloss de buze pe bază de vaselină.

Deconstruction line

Philip Lim SS17

De multe ori,este suficient să folosești doar eyeliner la ochi pentru a crea impact. În contrat cu machiajul propus de Peter Philips, make-up artistul Francelle Daly a ales să folosească două tipuri de eyeliner în machiajul modelelor pentru show-ul Phillip Lim, trasând dungi fine de culoare neagră doar în centrul pleoapelor și pe linia inferioară a ochilor. Dacă nu ți-ai format încă o îndemânare în a folosi pensula de tuș, un creion Kohl negru te va avantaja de minune. Spre seară, un strat generos de mascara îți va pune și mai bine ochii în evidență.

Foto: hepta.ro