Trei look-uri încercate de Adriana Petrescu, soţia antrenorului Dan Petrescu, pentru petrecerea de Anul Nou

Pentru că mai sunt câteva zile până la sfârşitul anului şi ştiu sigur că multe dintre voi vă întrebaţi ce look vi s-ar potrivi mai bine în noaptea de Revelion, mai ales dacă aţi trecut de 30 de ani, v-am pregătit o surpriză. Împreună cu Tania Cozma, make-up artist, şi George Bogdan-Negrişan, hairstylist, am convenit să organizăm un shooting, însoţit de explicaţii practice pentru a rezolva trei dileme de sezon. Urmează trei look-uri uşor de realizat, pe care să le adaptaţi personalităţii voastre. Iar veştile bune nu se opresc aici. (Foto: Gabriel Crişan; Bijuterii cu diamante: Kara Diamond).

Spre marea mea bucurie, am avut norocul să o prind câteva ore liberă pe Adriana Petrescu soţia celebrului antrenor Dan Petrescu, fost model de succes, care a acceptat să se reîntoarcă pe set pentru A List Magazine. Spun noroc pentru că Adriana s-a mutat în urmă cu ceva timp în Dubai. A venit în România doar pentru lansarea noului său concept Natural Beauty by Adriana Petrescu în cadrul Instititului Dermato Estetic, prin intermediul căruia a adus la noi în ţară Ultherapy şi Velashape III terapiile de înfrumuseţare preferate ale lui Kim Kardashian şi Jennifer Aniston. Incredibil de cameleonică, Adriana ne-a plăcut la nebunie atât cu un machiaj natural, cât şi cu unul dramatic. Rămâne să decideţi voi care să vă fie sursa de inspiraţie.

  1. Look natural

Make-up tips & tricks de la Tania Cozma: Secretul acestui machiaj este un ten radiant cu aspect proaspăt, care dă un plus de strălucire întregului look. Începe prin a hidrata foarte bine tenul. Mai apoi, foloseşte un primer cu efect radiant pentru a conferi luminozitate feţei. Mai apoi, aplică fondul de ten într-o textură cât mai fluidă, care să evidenţieze frumuseţea naturală a tenului, obţinând practic acel efect de glow. Cu ajutorul unui corector într-o nuanţă mai deschisă decât fondul de ten camuflează zona cearcănelor de sub ochi. Te mai poţi juca aplicând puţin produs şi pe arcade, coama nasului, deasupra pomeţilor pentru a redefini zonele de luminozitate ale chipului. Cu o pudră fină şi translucidă fixează fondul de ten prin mişcări de tapotare. Un machiaj discret al ochilor, în tuşe satinate de ivoire, bej, maro va contura fermecător privirea. Evidenţiază buzele cu o nuanţă de roze-nude şi întregul tău look va deveni unul chic, caracteristic femeii sofisticate.

Hairstyling tips & tricks de la George Bogdan Negrişan: În ceea ce priveşte coafura pentru acest look, am mizat pe stilul clasic, având-o ca sursă de inspiraţie pe Veronica Lake. Vă propun aşadar o coafură glamour, semifixată, dar cu vârfurile părului coafate lejer pentru a-i da un accent modern. Un look classy, elegant, ideal pentru serate stylish.

2. Buze roşii şi up-do latino

Make-up tips & tricks de la Tania Cozma: De-a lungul vremii, acest look romantic de red carpet a fost opţiunea multor femei celebre din întreaga lume. Poate că de aceea, rujul roşu nu se va demoda niciodată. Te invit însă să dai o nouă strălucire buzelor roşii, punându-le în evidenţă printr-un ten impecabil şi luminos. Foloseşte texturi cremoase şi satinate pentru a sublinia trăsăturile delicate într-un mod natural, dar totodată senzual. Compune un machiaj discret în jurul ochilor şi foloseşte mult highligter pentru a conferi un glow aparte chipului. Pentru a obţine buze roşii perfecte, trasează conturul buzelor în primul rând cu un creion roşu de buze. Pentru a conferi rezistenţă mai îndelungată rujului, umple toată suprafaţa buzelor cu tuşe de creion. Aplică apoi rujul folosind o pensulă de buze, cu care vei putea lucra mult mai precis şi mai uşor. Efectul final al gloss-ului de pe buze va completa spectaculos acest look, iar tu vrei străluci.

Hairstyling tips & tricks de la George Bogdan Negrişan: În noaptea de Revelion, nu dai greş cu un up-do latino, care capată alte dimensiuni în această variantă messy. Cocul e fixat în continuare la ceafă, dar look-ul final e mult mai sexy în această variantă cu şuviţe subţiri care încadrează faţa

3. Smokey eyes şi ponytail

Make-up tips &tricks de la Tania Cozma: Machiajul smokey eyes este alegerea perfectă pentru femeia misterioasă. Propunerea mea este un smokey delicat în tuşe de maro, ten fresh, luminos şi buze nude. Pentru a realiza machiajul ochilor, poţi opta atât pentru texturi compacte, cât şi pentru cele cremoase. Pentru a intensifica privirea, poţi contura ochii cu un creion khol în nuanţă de negru sau maro închis, pe care ulterior va trebui să îl fixezi cu un fard compact pentru a rezista mai bine. Mascara joacă un rol foarte important în a conferi dramatism look-ului. O poţi aplica în mai multe straturi pentru a conferi privirii un efect şi mai intens. În ceea ce priveşte tenul, nu uita să-l menţii într-o zonă foarte curată şi luminoasă. Rujul de buze şi blush-ul în nuanţe discrete vor completa foarte delicat acest look spectaculos.

Hairstyling tips & tricks de la George Bogdan Negrişan: Clasicul ponytail poate fi reinterpretat pentru petrecerea dintre ani. Secretul este să nu îndrepţi părul, ci să îl coafezi uşor wavy.