Trei ingrediente naturale pentru un păr sănătos #beauty

Multe dintre produsele de îngrijire pentru păr abundă în ingrediente mai puțin prietenoase. Folosite în exces, acestea în timp usucă firul și irită scalpul. Din fericire există și produse profesionale de îngrijire, cu ingrediente naturale, care aduc un aport extrem de important în sănătatea părului nostru, indiferent de nevoile acestuia: este mai uscat, are nevoie de strălucire, este degradat sau prezintă măreață.Iată un top al acestora propus de către specialiștii El Studio.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este hidrofobic, ceea ce înseamnă că respinge apa, dar reține umiditatea în firul de păr. Acesta pătrunde adânc în cuticulă, protejând-o de deteriorarea cauzată de către alternarea dintre uscat și umed. Umed?! Da, ai auzit bine! Atunci când părul se spală foarte des, acesta își pierde din strălucire.

Uleiul de avocado

Este un emolient natural ale căror beneficii sunt recunoscute de multă vreme. El netezește părul, îl hidratează din plin și îl protejează de efectele nocive ale aparatelor de styling. Bogat în acizi grași, acesta repară cuticula, hidratează și previne deteriorarea ulterioară. Totodată acesta protejează părul de factorii poluanți care ne înconjoară, grație antioxidanților din componența sa.

Uleiul de argan

Este bogat în substanțe care pătrund firul de păr și scad semnificativ nivelul de uscare al acestuia. Bogat în vitamina E, acid oleic și acid linoleic el oferă o strălucire de diamant, fiind un aliat de nădejde mai ales pentru părul vopsit si decolorat.