Șase aplicații mobile utile într-o vacanță

Sase aplicatii mobile utile intr-o vacanta

Știm cu toții ce presupune o vacanță: o sumedenie de planuri, rezervări la hotel, liste cu obiectivele turistice pe care vrem să le bifăm, bagaje peste bagaje și multă, multă agitație. Și ne promitem mereu că pe viitor ne vom organiza mai bine, dar parcă nu reușim să punem lucrurile la punct așa cum ar trebui.

Din fericire, acum există nenumărate aplicații mobile care ne pot simplifica viața și… vacanța. Și nu vorbim doar despre deja celebrele Skyscanner (un motor de căutare a celor mai ieftine bilete de avion către orice destinație), TripAdvisor (o aplicație care te ajută să afli părerile altor turiști cu privire la diferite hoteluri, restaurante, destinații de vacanță) sau Airbnb (unde poți găsi cele mai simpatice locuri de cazare), ci despre cele mai cool aplicații de travel ale momentului.

Postagram: dacă vrei să le trimiți fizic prietenilor tăi câteva instantanee simpatice din vacanța ta, încarcă fotografia ta preferată pe Postagram, scrie o urare, iar Postagram va imprima poza și o va trimite prin poștă destinatarului (sau destinatarilor), tariful fiind de 99 de cenți pentru adresele din Statele Unite și de 1,99$ pentru cele din restul lumii.

Felicitaro: dacă îți place conceptul Postagram, trebuie să știi că acest gen de aplicație a fost dezvoltat și în România. Disponibil pe Android și iOS, Felicitaro te ajută să trimiți cele mai simpatice cărți poștale în doar trei pași simpli: faci o poză, scrii un mesaj și adresa destinatarului și Felicitaro expediază fotografia celor dragi.

Field Trip: este aplicația care nu trebuie să îți lipsească din telefon atunci când pleci în vacanță. De ce? Explicația este foarte simplă: Field Trip îți oferă cele mai bune trucuri despre locurile prin care treci (primești notificare atunci când ajungi într-o zonă în care există obiective interesante de văzut). În plus, foarte simpatice sunt și cardurile de tip pop-up, cu detalii istorice, care îți oferă o mulțime de date interesante despre locurile prin care treci. Bineînțeles, Field Trip funcționează atunci când GPS-ul telefonului este pornit.

TripIt: aplicația funcționează foarte simplu. Adună toate datele referitoare la vacanța ta pe care le ai stocate pe mail (bilete de avion, rezervări la hoteluri, închirieri de mașini) și îți creează un itinerariu cronologic cu toate informațiile de care ai nevoie.

HotelTonight: dacă vrei să găsești cazare în ultimul moment (fie pentru că ai uitat să cauți sau pentru că nu îți place hotelul la care ai făcut rezervare), HotelTonight este aplicația perfectă. Găsești oferte last-minute, beneficiezi de cele mai bune discounturi și poți rezerva o cameră în doar câteva secunde.

Bravolol: aplicația te învață câteva fraze basic în 13 limbi și pronunță expresiile respective pentru tine. Iar partea bună este că, odată ce ai descărcat Bravolol, nu mai ai nevoie de conexiune la Internet, pentru că aplicația funcționează independent.

Foto: Dana Păun

Categorii Lifestyle