KISS AND TELL. Tipsuri pentru buze hidratate și frumoase

Ce soluții sunt atunci când ai buzele uscate? Care sunt balsamurile și scruburile de buze cele mai eficiente? Ce tratamente naturale poți încerca acasă? Ce să nu faci când ai buzele uscate? Îți povestesc totul chiar acum!

Pielea sensibilă a buzelor este mereu agresată de soare, vânt, frig, praf sau de aerul uscat și poluat. De trei ori mai subţire decât cea din alte zone şi cu multe vase de sânge la suprafaţă, pielea buzelor este supusă deshidratării excesive.

Pentru a repara pielea uscată a buzelor:

– începe dimineața, printr-o exfoliere blândă, cu o periuță de dinți moale și fă doar câteva mișcări circulare;

– aplică un balsam de buze hidratant sau vaselină.

Top 6 tratamente pentru buze hidratante și reparatoare

Buzele se deshidratează de zece ori mai repede decât alte zone ale pielii, așa că ține la îndemână un balsam reparator și hidratant pe care să-l reaplici oricând!

Balsamul de buze Vanilie și Cocos de la Sabon (48 lei) hidratează și regenerează pielea grație uleiului de cocos, a untului de cacao și a celui de shea.

Balsamul de buze Lip Balm SPF 15 de la Bobbi Brown (119 lei) are ingrediente nutritive care hidratează buzele și împiedică deshidratarea acestora, lăsându-le fine și netede. Datorită factorului SPF 15, pielea buzelor este protejată împotriva razelor UV.

Balsamul de buze Lip Balm Repair Cooling Chamomile de la EOS (33 lei) acționează imediat în cazul buzelor uscate și crăpate. Conține extract din mușețel, unt hidratant de shea și aloe vera, ingrediente-cheie care înlătură disconfortul și mâncărimea asociate cu buzele deshidratate și uscate. Poate fi folosit și de persoanele alergice la gluten.

Exfoliantul de buze Lip Scrub de la Ecooking (47 lei) are o formulă pe bază de zahăr și este 100% vegană. Cristale de zahăr ultra-fin îndepărtează ușor, dar eficient, celulele moarte ale pielii.

Masca de buze hidratantă Lip Mask de la Douglas Essential (23 lei) are o textură fină, de gel. Extractul de mere oferă hidratarea perfectă, lăsând un aspect delicat buzelor.

Balsamul de buze Moisture Surge Lip de la Clinique (93 lei) conține ceramide, care ajută la păstrarea hidratării și repararea buzelor. Untul Murumuru ajută pielea să-și păstreze suplețea, în timp ce untul de shea face buzele catifelate.

Măști și tratamente naturale pentru buze

Pe bază de miere

Seara, aplică un strat subțire de miere pe buze și las-o să acționeze ca o mască fără clătire, până dimineața. Mierea are efect antiinflamator și hidratant, așa că buzele își vor recăpăta suplețea până în zorii zilei.

Pe bază de uleiuri

Obține un tratament intens hidratant amestecând o linguriță de unt de cacao, o linguriță de ulei de nucă de cocos sau ulei de sâmbure de struguri sau de migdale și o fiolă de vitamina E. Ține amestecul la întuneric, într-o sticluță maronie și masează buzele cu tratamentul obținut de mai multe ori pe zi.

Ce să nu faci când ai buzele uscate?

! Nu-ți umezi buzele cu salivă deoarece aceasta conţine enzime digestive agresive cu pielea fină a buzelor.

! Până la vindecarea buzelor uscate și crăpate, evită rujurile mate, stain și a celor rezistente la transfer. Chiar dacă acestea conțin uneori și ingrediente hidratante sau reparatoare, ele acționează mai eficient pe pielea normală, sănătoasă.

Foto: Arhivă personală, PR.