Tratamente naturiste pentru buze uscate

Cine nu s-a confruntat cu problema buzelor uscate? Iarna, senzația de buze uscate sau crăpate poate fi produsă de diverși factori. Printre aceștia se numără deshidratarea, temperatura exterioară scăzută și starea febrilă. În unele cazuri, buzele uscate apar în rândul persoanelor care suferă de cheilită, o afecțiune cauzată de o infecție care se manifestă prin uscarea buzelor și apariția de leziuni la colțurile gurii. Totuși, cele mai frecvente cazuri de buze uscate apar din cauza deshidratării, iar acest lucru se poate remedia ușor.

La nivelul buzelor nu există glande sebacee, responsabile cu secreția de sebum. Din acest motiv, buzele se pot usca ușor fie în cazul lipsei de hidratare, fie datorată vremii sau din cauza umidității din aer.

Tratament pentru buze uscate

Tratamentul clasic pentru buze uscate e reprezentat de aplicarea unui unguent hidratant care ar trebui să remedieze problema în câteva zile. Dacă senzația de buze uscate persistă, ar fi cazul să încerci un tratament naturist.

Tratament naturist pentru buze uscate

Există câteva tratamente naturiste care pot ameliora senzația de buze uscate.

Suc de morcov: cură de 10-15 zile pe lună, câte 100 ml pe zi

Miere: 1 linguriță dimineața, 10-15 zile pe lună, se aplică pe buze, în strat subțire, de 3-4 ori pe zi, până când dispare problema

Unguent cu lăptișor de matcă și polen: se aplică de 2 ori pe zi, timp de 3-10 zile

Amestec de plante și uleiuri: plantă de aloe 50 g, propolis baton – 10 g, ulei de susan – 35 ml, ulei de măsline – 50 ml; amestecul se lasă la macerat 10 zile, după care se strecoară și se folosește de 3-4 ori pe zi, până la hidratarea și refacerea buzelor.

Dacă unguentele sau alte remedii nu își dovedesc eficacitatea, cel mai indicat este să apelezi la un medic dermatolog.

Cum poți câștiga lupta cu pielea uscată