Tratamente eficiente pentru vergeturi

vergeturi

Vergeturile sunt prezente aproape la orice persoană. Deși ele pot fi privite la femeile care au născut că o “ medalie de merit”, iar la adolescente că un semn al maturizării, nimeni nu este încântat de felul în care arată acestea.

Datorită tehnologiei avansate, vergeturile nu mai reprezintă o cauză de netratat. Înainte să aflăm cum putem scăpa de ele, trebuie să știm ce sunt vergeturile și care sunt cauzele care determina apariția lor.

Vergeturile se prezintă precum benzi liniare, de textură modificată comparativ cu tegumentul normal, de culoare roșie pentru cele recente sau alb/gri cele vechi. Există o predispoziție genetică, iar fluctuațiile de greutate sunt cele mai importante cauze de apariție, elasticitatea cutanată având o capacitate limitată și astfel pot apărea aceste breșe în textura pielii. Alte situații favorizante sunt reprezentate de sarcină, tot datorită expansiunii în special în zona abdominală și perioadele de creștere/adolescență.

Ce tratamente se pot face pentru vergeturi?

Creme pentru vergeturi

Există foarte multe tipuri de creme pentru vergeturi, însă acestea sunt recomandate mai ales pentru vergeturile nou apărute, colorate (roșii/violacee), grăbind decolorarea lor și ameliorând mai repede aspectul lor, adesea fără refacere completă.

Tratament laser pentru vergeturi

Laserul, în schimb, stimulează producția de elastină și colagen la nivelul acelei zone, cu efect de ștergere a vergeturilor. Această procedură este extrem de utilă atât pentru vergeturile noi, dar și pentru cele albe, vechi. Sunt terapii laser ablative, cu recuperare post procedură, nivelul de acțiune este la nivelul dermului, pentru toate aceste tratamente, astfel câteva zile post procedură pacienta trebuie să respecte indicațiile medicului. Sunt indicate mai multe sesiuni de tratament, în medie 5, dar, de obicei, cu înglobarea unui protocol de tratament ce include și terapiile injectabile minim invazive precum mezoterapia

Mezoterapia injectabilă

Mezoterapia este o procedură prin care se introduc la nivelul pielii, substanțe active, ce stimulează fibroblastul pentru a produce fiblere de susținere. De asemenea, microtrauma induce o reacție de vindecare tisulară, activatoare a proceselor noastre de remodelare. Sunt necesare mai multe sesiuni de tratament, de obicei asociate cu terapii laser ablativ, CO2.