Transformări la Hollywood: la ce retușuri apelează actorii în filme

transformari

Efectele speciale nu sunt folosite doar pentru a genera explozii de proporții, creaturi gigantice sau fenomene ciudate ale naturii, ci și pentru a șterge urmele anilor sau problemele cauzate de acnee de pe chipurile actorilor. Ca să nu mai vorbim de faptul că mulți apelează la prelucrarea digitală pentru a-și „lucra” trupul în diferite scene.

„Nimeni nu arată așa cum se vede la TV sau în filme – toți sunt prelucrați”, a declarat Claus Hansen de la Method Studios, una dintre cele mai bune companii specializate în efecte speciale de la Hollywood, citat de Mashable.

Bineînțeles, nu este deloc surprinzător că studiourile de producție și cele dedicate prelucrării digitale au la bază un contract de confidențialitate, care îi împiedică pe angajații celor din urmă să dezvăluie modificările prin care au trecut anumite staruri. Chiar și actorii și actrițele care în viața reală par fără cusur apelează la bisturiul „digital”, mai ales de când tehnologia ultra HD a făcut lucrurile mult mai… complicate decât erau înainte.

Unul dintre filmele care au ridicat mari semne de întrebare în ceea ce privește retușarea digitală a fost The Tourist, cu Angelina Jolie și Johnny Depp în rolurile principale. Chiar dacă producătorii nu au dat detalii despre tehnicile folosite, modificările de pe fețele celor doi sunt mai mult decât evidente.

angie

Dacă The Machinist ar fi fost filmat în prezent, Christian Bale nu ar fi fost nevoit să slăbească aproape 30 de kilograme pentru rolul lui Trevor Reznik. Tehnologia CGI (Computer-generated imagery) a contribuit semnificativ la transformarea lui Jack O’Connell, care a pierdut cu ajutorul prelucrării digitale câteva kilograme pentru Unbroken.

jack

Chiar și cei din Glee au apelat la retușarea digitală pentru a corecta câteva coșuri, după cum a povestit unul dintre regizori.

glee

Și poate că una dintre cele mai reușite transformări este cea a lui Brad Pitt din The Curious Case of Benjamin Button, care și-a petrecut câteva zile în studioul de prelucrare pentru a face o serie de poze cu diverse expresii faciale de-ale sale, pe care producătorii să le urmărească apoi pentru o transformare cât mai fidelă. Rezultatul a fost unul spectaculos, nu-i așa?

button

În concluzie, acum nu mai este nevoie de echipe întregi de make-up artiști și nici nu se mai pierd ore în șir la machiaj, între două scene. Două efecte, un filtru de anti-aging si problema este rezolvată.

Foto: outnow.ch

Categorii Lifestyle