Tradițiile de Crăciun ale Casei Regale Britanice

Printre tradițiile pe care Casa Regală a Marii Britanii le respectă cu strictețe se numără faptul că membrii familiei regale creează în fiecare an câte o felicitare pentru Crăciun.

Cea de anul acesta îi include pe cei mai tineri membri – Prințul George si Prințesa Charlotte – alături de părinții lor, Prințul William și Ducesa de Cambridge (aka Kate Middleton).

Felicitările de Crăciun sunt trimise (complet cu semnăturile Reginei și a Prințului Philip!) către în jur de 850 de persoane anual.

Iată încă 10 tradiții de Crăciun pe care Casa Regală le respectă an de an:

  1. Regina face cumpărăturile pentru Crăciun la magazinul Harrods, cel mai cunoscut department store din Marea Britanie.
  2. Toți angajații Palatului Bukingham primesc câte un cadou de Crăciun – valoarea cadoului varianză în funcție de importanța jobului, însă de regulă este vorba despre cărți sau mici token-uri simbolice.
  3. Familia Regală petrecer sărbătorile la Casa Sandringham, una dintre reședințele familiei, situată în apropierea orașului Sandringham în Norfolk.
  4. Regina ajunge cu câteva zile înainte de Crăciun pentru a supraveghea pregătirile, în timp ce restul familiei vine în Ajun. Totul este perfect programat – fiecare membru are o oră anume la care trebuie să ajungă, în funcție de statutul regal.
  5. Partenerii membrilor familiei regale nu sunt invitați decât dacă sunt căsătoriți. Această regulă va fi încălcată în acest an – Meghan Markle îl va însoți pe Prințul Harry la masa de Crăciun.
  6. Cadourile sunt împărțite între membrii familiei în noaptea de Ajun, în timp ce, în restul țării, tradiția este ca darurile să fie desfăcute în dimineața de Crăciun.
  7. Masa din seara de Crăciun este un eveniment black tie, iar vedeta” este curcanul. Se servește de asemenea și homar.
  8. Prințul William și Prințul Harry joacă un meci amical de fotbal în ziua de Crăciun alături de localnicii din Norfolk.
  9. Regina înregistrează în prealabil mesajul său de Crăciun pentru întreaga țară, iar în după-amiaza de Crăciun, întreaga familiei urmărește difuzarea anunțului la televizor.
  10. Unul dintre lucrurile care se întâmplă în noaptea de Ajun este că întreaga familie joacă Charades – o variantă englezească a jocului de mimă. Jocul se termină în jurul miezului nopții și niciun membru al familiei nu are voie să se retragă înaintea Reginei.

Categorii Lifestyle