Totul despre bărbați și îngrijirea tenului

îngrijirea tenului
Foto: Hepta.ro

Este adevărat că în trecut bărbații nu erau atât de preocupați de îngrijirea tenului, însă cu trecerea timpului am observat faptul că aceștia au început să fie din ce în ce mai atrași de acest subiect. Pentru a răspunde la problemele pe care bărbații le întâmpină la capitolul skincare, companiile de cosmetice au lansat game complete de îngrijire, destinate exclusiv domnilor.

Curățarea, exfolierea și hidratarea sunt preocupări pe care le au, însă lucrurile funcționează ușor diferit pentru ei.

Pielea unui bărbat este cu 20% mai puternică decât pielea unei femei. Prin urmare, gradul de rezistență al acesteia este mai mare și astfel pielea bărbaților îmbătrânește mai lent, iar ridurile apar mai greu. Cu toate acestea, atunci când începe procesul de îmbătrânire, pielea nu mai este capabilă să rețină și să producă substanțele de care are nevoie pentru a rămâne tânără. Încă un lucru pe care bărbații și femeile nu îl au în comun este secreția de sebum. Pielea bărbaților tinde să producă de două ori mai mult sebum, tocmai din acest motiv nu se recomandă bărbaților să folosească produsele de curățare ale partenerei, pentru că produsele pe care le folosesc femeile în general formează o bază uleioasă.

La fel ca și în cazul femeilor, pielea unui bărbat acumulează impurități care se depozitează în porii deschiși și pot forma coșuri sau puncte negre. Curățarea tenului este primul pas pentru a avea o piele sănătoasă, curată și lipsită de imperfecțiuni. Gelurile de curățare sunt cea mai bună soluție în acest caz și se folosesc zilnic, atât dimineața cât și seara.

Un exfoliant ajută la eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii, iar în cazul bărbaților exfoliantul ajută și la prevenirea cresterii firelor de păr sub piele.

îngrijirea tenului

Shop them here: Clinique | Lancome | Sephora | Clarins 

Crema hidratantă este un must-have pentru bărbați, deoarece previne îmbătrânirea prematură a pielii și o menține hidratată. La fel ca în cazul gelului de curățare, crema hidratantă se poate folosi zilnic.

îngrijirea tenului

Shop them here: Clinique | Collistar | Shiseido 

Last but not least, ochii și buzele nu sunt de uitat. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă și mult mai predispusă la apariția ridurilor. În cazul acesta se recomandă o cremă hidratantă destinată zonei de sub ochi. Și, pentru că nimănui nu îi plac buzele deshidratate și crăpate, nu ar strica un balsam de buze cu efect reparator.


îngrijirea tenului

Shop them here: Aqua di Parma | Eisenberg | Biotherm | Giorgio Armani