Tot ce trebuie să știi despre rochia de mireasă Dior a Mirandei Kerr

Celebrul fotomodel Miranda Kerr s-a căsătorit recent cu fondatorul Snapchat, Evan Spiegel, în cadrul unei ceremonii restrânse la care au participat nu mai mult de 45 de invitați. Și cu toate că lumea a știut de ceremonie, ținuta Mirandei a fost top secret pentru public până acum. Totul s-a petrecut într-o dimineață răcoroasă de mai, în care odată cu ceața ce se ridica de pe dealurile din Los Angeles, Miranda Kerr și-a început ziua cu un pui la cuptor. Da, știm asta prin intermediul Vogue, ce a avut exclusivitate și în culisele ceremoniei, cât și în ceea ce privește mult-așteptata dezvăluire a ținutei pentru ziua cea mare.

Inspirată din rochia iconică purtată de Grace Kelly în 1956, când s-a căsătorit cu Prințul Rainier de Monaco, Miranda Kerr s-a lăsat pe mâna Mariei Grazia Chiuri pentru designul rochiei de mireasă – o piesă haute couture marca Dior, „la care visează orice fetiță”, așa cum a mărturisit Miranda.

Such a magical day 😍❤️😍

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

Alegerea Mirandei a fost, poate, un pic neașteptată, publicul și fanii ei fiind obișnuiți cu ea drept fotomodel Victoria’s Secret ce pozează sau cucerește podiumul în lenjerie intimă sexy. Modelul susține însă că deși în trecut obișnuia să se distreze când vine vorba de fashion, și să adopte un stil mai libertin și mai boem, perioada aceasta a vieții o face să se inspire mai mult de la femei celebre precum Grace Kelly, Audrey Hepburn sau chiar propria bunică.

„O rochie care te acoperă complet crează un sentiment de puritate și mister.”, spune Miranda despre modelul rochiei alese. Directorul artistic al casei de modă Christian Dior, Maria Grazia Chiuri, spune că Miranda a vrut o rochie ruptă din basme. „Mi-a dat această ideee de a crea ceva emoționant, și totodată simplu.” mai adaugă artista.

Thank you Maria Grazia Chiuri and @dior for creating my dream wedding dress ✨❤️🙏🏻😍t

A post shared by Miranda (@mirandakerr) on

Imediat după ce a anunțat logodna cu milionarul Evan Spiegel, Kerr a început să viseze și să pună laolaltă rochia visurilor sale – iar imaginația nu a stat departe de Grace Kelly nicio secundă. La nunta sa cu Prințui Reinier de Monaco, actrița a purtat o rochie creată de maestra Helen Rose, realizată din dantelă veche belgiană, mătase, tafta și tulle, cusută de mâinile a 35 de croitorese din studiourile MGM. Rochia Mirandei a fost o replică fidelă, într-o variantă modernă.

Cu mânecile lungi, guler pe gât, din satin de culoarea untului și cu aplicații delicate pe fusta de mătase, rochia a fost o operă de artă care a lăsat pe toată lumea cu ochii în lacrimi. Miranda însă și-a păstrat lacrimile pentru ziua cea mare. Ca să își calmeze emoțiile dinaintea marelui DA, cuplul și-a rezervat o oră de yoga în dimineața nunții, însă acest lucru tot nu a oprit-o să plângă în timpul jurămintelor. Cei doi au luat toate măsurile pentru a se asigura că evenimentul rămâne privat până când decid ei să facă publice detaliile. Un baldachin alb a fost amplasat deasupra grădinii în care a avut loc evenimentul, pentru a ține totul departe de ochii papparazzilor, iar regula pentru toți invitații și organizatorii a fost să stea departe de rețelele de socializare, pentru a nu divulga niciun detaliu.

Nu a existat o petrecere de nuntă propriu-zisă, însă fiul Mirandei Kerr, Flynn, în vârstă de 6 ani, a fost responsabil cu verighetele, iar apoi i-a acompaniat pe cei doi în primul lor dans în calitate de cuplu căsătorit – purtând un costum Dior, bineînțeles, de culoare bleumarin închis.

Evenimentul a fost un vis devenit realitate, însă rochia haute couture Dior a depășit orice așteptare.