Tot ce trebuie să știi despre ochelarii de soare ai acestei veri

Poate cele mai cool accesorii de care ne putem folosi vara (și nu numai) pentru a ne completa outfiturile sunt ochelarii de soare. Până acum, am vorbit despre ochelarii sport și despre ochelarii mici, dar a venit momentul să facem și o clasificare ca la carte. Așa că am pus laolaltă cele mai importante tendințe pentru această vară, ca data viitoare când mergi la cumpărături, să știi exact ce să cauți.

Sigur, așa cum îți completează estetica unei ținute, ochelarii de soare o pot și strica, dacă nu sunt aleși cum se cuvine. (Găsești aici un ghid eficient despre cum să-i alegi, în funcție de trăsăturile și forma feței tale.)

Ochelarii-bijuterie

Sunt ochelarii pe care ar trebui să-i porți atunci când vrei să dai ținutei un aer glam. Poartă-i la costume din materiale fluide, cu rochii din mătase tip furou sau la o ținută sport, vezi show-ul Jeremy Scott.

Sport

Ochelarii extremelor – așa-mi place să-i numesc pentru că, din punctul meu de vedere, arată deopotrivă minunat cu ținute sport (așa cum e firesc) și cu ținute ultrafeminine, cum ar fi o rochie cu umeri supradimensionați, ca-n show-ul Stella McCartney pentru acest sezon.

Retro-future

De când i-am văzut pe podiumurile Gucci, au devenit cumva ochelarii aspiraționali ai veri. Sigur că nu-i poți purta oriunde și oricum, dar, hei, vara se-ntâmplă tot felul de evenimente și party-uri tematice, iar o pereche de ochelari cool își vor găsi mereu locul într-o ținută.

Micro

Am mai vorbit despre ei. Poate deja îi și porți – și ai făcut o alegere perfectă. Sunt ochelarii aceia versatili care-ți pot face orice outfit să arate cool, dar probabil că știi deja și asta.

Merry-go-round

Ochelarii lui John Lennon merg mai departe în istoria ochelarilor de soare și ajung în vara lui 2018, bineînțeles, reinterpretați. Dacă ai verificat ghidul despre cum să-ți alegi ochelarii de soare și sunt pentru tine, nu-i ocoli.

Maxi

Sfârșitul anilor ’60, începutul anilor ’70, cam pe acolo ne transportă această tendință și vine la pachet cu promisiunea că vei arăta ca Megan Calvet din Mad Men.

Lentile colorate

Fie că-i vorba de clasicii cateye sau orice alt tip de ochelari de soare despre care am vorbit mai sus, există un corespondent cu lentile colorate – roz, roșii, verzi, albastre etc.

Foto: hepta.ro