Tot ce trebuie să știi despre o plimbare cu balonul în Cappadocia

cappadocia balon

Cappadocia e un fel de tărâm fermecat al Turciei și, chiar dacă nu ai ajuns încă acolo, ai văzut deja o mulțime de imagini care ți-au rămas întipărite în minte. Numai când auzi „Cappadocia“ deja vizualizezi baloanele colorate plutind deasupra unui peisaj stâncos.

Deși la baloanele cu aer cald te gândești prima oară când auzi de acest loc, ai ce vizita și la sol – orașele subterane, muzee în aer liber ori pur și simplu explorarea zonei stâncoase, lacul vulcanic Nar, canionul Ihlara, Valea Călugărilor, Valea Iubirii etc. 

Ce mai poți face în Cappadocia?

Pe lângă vizitat, poți participa la ateliere de modelat ceramică, la ateliere de asamblat bijuterii și, bineînțeles, te poți aventura într-o călătorie cu balonul cu aer cald. Singurul inconvenient, dar pe care îl vei uita imediat ce te afli în balon, e că va trebui să te trezești devreme, adică mai devreme de 5 dimineața, când e programată plecarea, pentru că vântul e optim la răsărit. Pont: îmbracă-te gros, chiar dacă ți-ai programat vacanța toamna, când încă temperaturile sunt ridicate, odată ce te afli în balon, vei constata că a fost o idee bună să-ți iei cu tine un hanorac ori chiar o jachetă.

cappadocia baloncappadocia baloncappadocia balon

Când e cel mai bine să mergi

Cele mai bune luni în care să mergi în Cappadocia sunt cele în care nu este foarte cald și nici foarte frig, așadar, primăvara e optim, din aprilie până în iunie și în lunile de toamna, mai cu seamă în septembrie și în octombrie.

cappadocia balon

Cât costă

Ce e important să știi e că-ți poți „negocia“ călătoria la hotelul unde stai, dacă oferă în pachet și acest serviciu. Costurile pot fi diferite în funcție de compania pe care o alegi (sunt în jur de 30 de companii care oferă zboruri cu balonul), în medie costăm cam 150 de euro de persoane o călătorie de o oră, preț care poate fi ușor mai mare dacă alegi un coș cu o capacitate mai mică sau destul de mare (peste 1.000 de euro) dacă alegi un coș în care vrei să fii doar tu și grupul tău restrâns de prieteni.

cappadocia balon

Cât durează

O plimbrare cu balonul durează între 45 de minute și două ore, în funcție de pachetul pe care ți-l alegi. Opțiunea standard e între 45 și 65 de minute, iar dacă alegi varianta deluxe așteaptă-te să stai balon în jur de o oră și jumătate.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle