Tot ce trebuie să știi despre împletituri

Împletiturile sunt încă la modă și se mențin în topul celor mai iubite trenduri, atunci când vorbim despre hairstyle. BOGDAN MIRICĂ (stilist Londa Professional) ne-a explicat tot ce trebuie să știm despre împletituri. Află cum le poți realiza, cui i se potrivesc și unde le poți purta.

Cum le faci și cât e de complicat?

Întotdeauna m-au atras împletiturile în păr, chiar anul trecut am câștigat concursul internațional The Stage is Your’s, cu o colecție bazată pe împletituri. De aceea, le fac cu plăcere și mereu caut să fie ceva nou, creativ, în realizarea unei coafuri.
De exemplu acum “infinity braid”este populară atât într-o coadă cât și pe scalp . Pe românește, împletitura infinit este formată din 3 șuvițe , 2 care stau perfect drepte ca niște tuburi și o a-3-a care desenează semnul infinitului între celelalte 2 adăugand câte puțin din ele.
Efectul este foarte fresh , foarte instagirl, millenials .

Ce tip de împletituri sunt la modă?

Precizez că unele împletituri par complicate, dar părerea mea este că, dacă știi tehnica, e nevoie doar să exersezi și doar așa devin simple. Mai îmi place împletitura în 5 pe scalp, care e mai complicată și chiar e nevoie de exercițiu. Și “double fish tail” e faină.

Ce produse folosești?

Dacă vreau să am un efect strălucitor și foarte finisat, mă folosesc de o cremă/ceară Polish It sau Spin Off.

Cui se potrivesc?

În afară de millenials, ele se potrivesc oricărei femei care își dorește un look fresh, young and stylish!

Unde le poți purta și de ce au un succes atât de mare?

Îmi plac împletiturile pentru că îți ține coafura indiferent de vreme, poți sta 2, 3 zile cu ele, sunt fresh, merg atât cu o rochie de cocktail, cât și cu o ținută formată din teneși, blugi și tricou/cămașă oversize. De aceea au succes.

Ce lungime de păr trebuie să ai pentru împletituri?

E logic că împletiturile sunt mai spectaculoase pe o lungime de păr mare (peste umeri și ideal o tunsoare fără trepte), dar se pot realiza și pe o lungime medie (minim 15,20 cm).
BOGDAN MIRICĂ: Stilist Londa Professional 

Foto: arhiva personală Bogdan Mirica, Hepta.ro