Tot ce trebuie să știi despre dating-ul online în vremea pandemiei

Dating-ul virtual nu a scăzut în timpul pandemiei. Dimpotrivă – studiile arată că a înregistrat o creștere cu 50% de la izbucnirea crizei de coronavirus și până acum.

No face, no names, no numbers. Și, am adăuga, no rules. Dragostea nu ține cont de pace sau război, de obstacole fizice sau invizibile. O confirmă statisticile care demonstrează clar că dating-ul online a explodat de la răspândirea coronavirusului în lume.

Poate că lumea s-a izolat în propriile locuințe în ultimele luni, însă imediat ce ușile au fost închise, tot mai multe aplicații de dating au început să se deschidă. Pentru că, nu-i așa, dragostea prin intermediul unui ecran e 100% sigură. Cel puțin din punct de vedere medical. 

Însă pentru că distanțarea socială de care mai trebuie să ținem cont o bună bucată de vreme îi obligă pe cei dintre noi cu statut single să mai rămână așa o vreme, e posibil ca pe lângă dragoste să ne dorim să ne cunoaștem la un nivel mai profund: să vorbim, să interacționăm, să ne angajăm în tot felul de activități sociale. Da, ele sunt posibile cu succes și de la distanță.

Așadar, am stabilit: dating-ul online în această perioadă de însingurare forțată poate fin mai fun dacă pui în aplicare câteva tipsuri. Iată-le: 

Let’s play! Încercați să vă conectați jucându-vă online cu ajutorul unor aplicații. Veți afla mai multe despre pasiunile comune, ce vă unește, ce vă desparte, care dintre voi e mai competitiv sau cui îi sare țandăra mai repede. E un mod perfect de a vă cunoaște unul altuia personalitățile. Unde mai pui că puteți și flirta un pic în timpul jocului. Regulile le stabiliți voi. 😉 

Movies all night long. Urmăriți împreună un film (sau mai multe), comentați scenele, faceți legături cu propriile experiențe. E o ocazie bună să aflați detalii din viața fiecăruia, să observați cum reacționați în diferite momente și situații. Plus că, de la un punct încolo, puteți să vă creați propiul scenariu, if you know what I mean. 🙂

Adevăr sau provocare? De ce nu, doar adevăr? V-ați putea intitula jocul “Jur să spun adevărul și numai adevărul!”. Luați ca sursă de inspirație mult apreciatul film “Perfetti sconosciuti/Perfect Strangers” (2016), în care mai multe cupluri se așază la masă într-o seară liniștită, riscând cartea sincerității. Din nefericire, exact ca în film, lucrurile pot degenera și vă puteți trezi că aflați unul despre altul adevăruri greu de acceptat. Până la urmă, tot răul spre bine – doar nu vrei să sfârșești în pat cu “dușmanul”. Există, totuși, și varianta ca adevărul gol-goluț să vă apropie în feluri nebănuite. Cine nu riscă, nu câștigă. 

Video games. Nu, nu, nu la jocurile video ne referim, ci la opțiunea de a începe o conversație pe Skype, Zoom, FaceTame, WhatsApp Video, you name it! Adu aproape un pahar cu vin, să capeți curaj și pentru ca discuția să se relaxeze. Ai grijă, in vino veritas! Apoi, dacă e match, puteți trece la nivelul următor: puteți găti împreună, în timp ce vă imaginați că ați ieșit la o cină romantică în oraș (din păcate, mai aveți ceva până să vă vedeți visul împlinit).

Faceți schimb de playlist-uri. E una dintre modalitățile de-a vă cunoaște mai bine gusturile și care dau cele mai bune roade. De ce? E dificil să să faceți o relație să meargă dacă inimile voastre nu bat în același ritm sau nu reușiți să vă potriviți pașii la punct și virgulă. Viața e un ring de dans, folks!

Foto: Pexels.com; Pixabay.com

Categorii Lifestyle