Tot ce știm până acum despre al doilea sezon The Handmaid’s Tale

Handmaids Tale

Am citit The Handmaid’s Tale, romanul lui Margaret Atwood, cu doar câteva săptămâni înainte ca serialul produs de Hulu să debuteze la HBO. Și cred că puține cărți mi-au mai stârnit atâtea emoții (inclusiv indignare și revoltă) ca aceasta.

Iar serialul, pe care cred că vi l-am recomandat deja de o sută de ori, este absolut genial, așa că, dacă încă nu ați apucat să îl vedeți, eu zic că merită să vă rezervați un weekend pentru el. Pe scurt, acțiunea din The Handmaid’s Tale are loc în Gilead, o societate cunoscută înainte drept Statele Unite ale Americii, unde, din cauza natalității scăzute, s-au dat legi care le privează pe femei de drepturi și libertăți. Acestea sunt acum împărţite în diverse categorii, având roluri precise şi misiuni stricte de îndeplinit. Offred (Elizabeth Moss) face parte din casta Slujitoarelor, femei obligate, într-un fel sau altul, să poarte sarcinile pentru familiile conducătoare din Gilead. Hotărâtă să nu se dea bătută, ea se agată de amintirile unui trecut fericit, încercând să supraviețuiască într-o nouă și terifiantă lume.

Deci… v-am stârnit interesul cu The Handmaid’s Tale? Dacă da, primul episod este chiar aici.

Iar pentru cei care au terminat primul sezon, am câteva vești bune despre muuuult așteptata continuare a seriei. Spoiler alert!

Știm deja că Bruce Miller, creatorul The Handmaid’s Tale, a păstrat, în linii mari, direcția lui Atwood pentru show, dar a și actualizat anumite detalii, completând povestea într-un mod foarte interesant. Și cum primul sezon s-a încheiat aproximativ în același punct în care se termină și cartea, e clar că ce va urma de acum înainte va fi rezultatul unui elaborat proces creativ.

În primul rând, autoarea Margaret Atwood va avea un cuvânt important de spus în ceea ce privește continuarea poveștii: „Cred că voi fi mult mai implicată în al doilea sezon, pentru că vom păși pe teritorii neexplorate, așa că va trebui să ne imaginăm mai mult”, a declarat ea pentru EW. Mai mult decât atât, Bruce Miller le-a povestit celor de la The Hollywood Reporter că el și Atwood vor lucra mai mult împreună acum că serialul nu mai are un material pe care să se bazeze: „Sunt lucruri la care Margaret s-a gândit foarte mult de-a lungul anilor, iar una dintre întrebările pe care le-a primit cel mai des este asta: ce se va întâmpla în continuare cu personajele. Deci da, am avut și vom avea în continuare discuții profunde, extensive, despre ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor.” În plus, Miller a lăsat să se înțeleagă că sunt șanse ca, în noul sezon, acțiunea să treacă dincolo de granițele Gileadului:Lumea ar putea deveni mult mai mare. Cea mai importantă lecție este să nu ne fie frică să fim la fel de curajoși cum a fost Margaret în carte.”

Și asta nu este tot. Elizabeth Moss le-a dezvăluit celor de la The Pool că viața lui Offred, personajul său, nu se va schimba deloc în bine în următorul sezon: „Va fi și mai rău. Sezonul doi va fi la fel de rău, chiar întunecat.” Sigur, vestea asta nu sună prea bine în contextul în care am văzut deja o serie de zece episoade pline de suferință și scene traumatizante, însă declarația actriței nu face altceva decât să ne stârnească și mai mult curiozitatea. Să ne gândim… ce se mai poate întâmpla rău în acest serial?

În al doilea sezon The Handmaid’s Tale, ne așteptăm și la mai multă atenție îndreptată în direcția organizației Mayday, despre care am aflat deja din discuțiile pe la colțuri între Slujitoare, însă rămâne de văzut care va fi rolul său în evoluția acțiunii. „Mayday nu este o organizație pentru salvarea Slujitoarelor – este o organizație anti-Gilead. Iar această organizație anti-Gilead nu este neapărat o prietenă pentru June sau pentru Slujitoare. Dacă ar fi fost să fac rău Gileadului, primul lucru pe care l-aș fi făcut ar fi fost să ucid toate Slujitoarele. Trebuie să slăbești statul”, a declarat Bruce Miller pentru New York Times.

Însă ce urmează pentru Nick și familia Waterford? Finalul primului sezon a fost unul destul de confuz pentru ei. Iar eu una știu sigur că vreau să îl revăd pe Joseph Fiennes și Max Minghella, iar partea bună este că producătorii au anunțat deja că aproape toate personajele revin în partea a doua a serialului. În plus, sunt foarte multe încurcături ce trebuie descurcate, așa că Margaret Atwood și Bruce Miller au treabă multă în următoarele luni.

Cel de-al doilea sezon The Handmaid’s Tale va fi lansat în 2018 și, spre deosebire de primul, va avea 13 episoade, adică 13 ore de dramă și acțiune în Gilead și… nu numai.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle