Topul celor mai bine plătiți actori de la Hollywood

castiguri hollywood

Faptul că actorii de la Hollywood au câștiguri fabuloase nu mai e un secret pentru nimeni, dar la cât se ridică sumele încasate de aceștia pe parcursul unui an? Cu roluri într-una-două producții care au fost succes de box-office, actorii sunt plătiți cu câteva zeci de milioane de dolari pe parcursul a 12 luni.

Publicația americană Forbes a făcut clasamentul celor mai bine plătiți actori de la Hollywood și se poate vedea cu ușurință diferența semnificativă dintre Cel mai bine plătită actriță și Cel mai bine plătit actor, semn că femeile mai au mult de luptat până să ajungă la salarii măcar egale cu bărbații.

În topul actrițelor este Scarlett Johansson, care a câștigat din filme nu mai puțin de 56 de milioane de dolari, iar mare parte din sumă se datorează rolului Black Widow din producția de success Marvel – Avengers: Endgame. Același film l-a propulsat și pe Chris Hemsworth pe primele locuri ale clasamentului masculin, cu un câștig de 76,4 milione de dolari, acesta fiind depășit doar de Dwayne The Rock Johnson, cu sume încasate de 89,4 milioane de dolari.

Din top 10 al câștigurilor din lumea filmului mai fac parte australiencele Nicole Kidman și Margot Robbie, care s-au îmbogățit cu încă 34, respectiv 23,5 milioane de dolari. Nicole Kidman și-a rotunjit veniturile datorită serialului de succes Big Litte Lies, iar Margot Robbie – datorită  producțiilor Mary, Queen of Scots, pentru care a câștigat Oscarul anul trecut, și Once Upon A Time… In Hollywood, pentru care a primit doar o nominalizare la Gala de anul acesta.

Iată clasamentul complet al câștigurilor din filme al vedetelor de la Hollywood. Perioada luată în calcul este 1 iunie 2018 –  1 iunie 2019.

Cel mai bine plătiți actori

 1. Dwayne Johnson: $89.4 milioane

 2. Chris Hemsworth: $76.4 milioane

 3. Robert Downey Jr.: $66 milioane

 4. Akshay Kumar: $65 milioane

 5. Jackie Chan: $58milioane

 6. Bradley Cooper: $57 milioane

 7. Adam Sandler: $57 milioane

 8. Chris Evans: $43.5 milioane

 9. Paul Rudd: $41 milioane

 10. Will Smith: 35 milioane

Cel mai bine plătite actrițe

 1. Scarlett Johansson: 56 milioane

 2. Sofia Vergara: 44.1 milioane

 3. Reese Witherspoon: 35 milioane

 4. Nicole Kidman: 34 milioane

 5. Jennifer Aniston: 28 milioane

 6. Kaley Cuoco: 25 milioane

 7. Elisabeth Moss: 24 milioane

 8. Margot Robbie: 23.5 milioane

 9. Charlize Theron: 23 milioane

 10. Ellen Pompeo: 22 milioane

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle