Topul alimentelor care nu îngrașă

alimente slabit

Fiecare dintre aceste produse ajută în procesul de slăbire, așa că include-le în meniul zilnic pentru o alimentație echilibrată, care te va ajuta să ajungi la greutatea dorită.

Laptele

Trei pahare de lapte cu conținut scăzut pe grăsime băute zilnic ajută la slăbit, mai ales dacă acestea înlocuiesc alimente mult mai bogate caloric. În plus, laptele ajută și la păstrarea masei musculare, iar proteinele și calciul conținute completează lista beneficiilor acestui aliment-minune.

Perele

Perele sunt o gustare delicioasă și sănătoasă – conțin numeroase vitamine, minerale și antioxidanți. O pară conține 6 grame de fibre, adică 24% din necesarul zilnic. Fibrele ajută la menținerea senzației de sațietate și elimină poftele de alte alimente nesănătoase, care ar putea să contribuie la creșterea în greutate.

Migdalele

Migdalele sunt hipocalorice și au un conținut crescut de calciu, de grăsimi sănătoase, de proteine și de fibre. Ajută la instalarea rapidă a senzației de sațietate, ceea ce le face gustarea ideală. Dacă înlocuiești 15% din totalul de calorii zilnice cu migdale, rezultatul este o pierdere mai rapidă a surplusului de grăsime de pe burtă. Doza recomandată zilnic este o mână de migdale.

Ardeii iuți roșii

Ardeii iuți conțin un compus activ numit capsaicină, responsabil de senzația de usturime resimțită. Pe lângă aceasta, capsaicina ajută la slăbit prin dinamizarea metabolismului și prin scăderea poftei de mâncare.

Carnea

Proteinele sunt calea cea mai rapidă către slăbit, deoarece ajută la păstrarea masei musculare și la creșterea senzației de sațietate. Când descompune proteinele, organismul consumă mai multă energie, ceea ce înseamnă un consum mai mare de calorii. Trebuie alese numai proteinele curate, fără multe grăsimi – carne roșie, piept de pui sau carne de curcan.

Fasolea

Conform studiilor, consumul zilnic al unei porții de fasole neagră a dus la rezultate mai bune în ceea ce privește slăbitul decât o dietă fără acest aliment. Alături de fasolea neagră, eficiente în slăbit mai sunt năutul și lintea. De asemenea, fasolea este o sursă bună de proteine și de fibre.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle