TOP 7 produse cremoase de make-up

Pentru că în 2018 machiajul natural de tip no makeup makeup este una dintre principalele tendințe de beauty, am decis să vă prezint produsele mele favorite cu o textură cremoasă.

Am ales această textură deoarece un finish cremos, satinat, va arăta întotdeauna mai natural pe piele decât o textură pudrată, mată. Deși am observat faptul că multe persoane au tendința să se simtă ușor intimidate de produsele cremoase, odată ce începi să le aplici și să te joci cu ele, vei realiza că este, de fapt, mult mai ușor să le folosești decât pare, chiar mai ușor decât e cazul cu cele pudrate.

Acest tip de cosmetice se aplică cel mai bine cu degetele, deoarece căldura pe care corpul o emană topește și încălzește produsul, fapt care îl face să devină mai maleabil, mai ușor de distribuit pe ten. În plus, datorită faptului că aplicăm cu degetele, micșorăm timpul petrecut în fața oglinzii. Un alt avantaj al produselor cremoase este faptul că, datorită texturii lor, sunt multifuncționale. Dacă vrei să afli mai multe despre produsele multifuncționale, poți găsi detalii aici.

Bază pentru machiaj

Ador bazele luminoase pentru ten, BECCA Shimmering Skin Perfector este una dintre favoritele mele deoarece estompează porii în timp ce uniformizează tenul și îi oferă un glow natural, foarte fresh. De asemenea, poate fi aplicată și ca iluminator pe punctele cele mai înalte ale feței – pomeți, nas, bărbie sau sub sprânceană. Disponibilă la Sephora.

Fond de ten

Majoritatea fondurilor de ten vin într-o formă lichidă,  însă unul dintre favoritele mele este TOO FACED Born This Way. După cum sugerează și numele, textura acestui produs arată de parcă face parte din piele, se uniformizează foarte ușor pe ten, are o acoperire medie, iar finish-ul este satinat, natural. Pentru un plus de luminozitate poți mixa baza menționată anterior cu fondul de ten. Disponibil la Sephora.

Blush, Bronzer, Highlight

Aceasta este categoria în care am cele mai multe favorite, ador produsele cremoase pentru pomeți! Oferă un look atât de proaspăt și de natural chipului tău, încât ai impresia că nu ai ratat niciodată somnul de frumusețe. Să începem cu blush-urile/iluminatoarele  COLOURPOP Super Shock Cheek & Highlight au o textură aparte, nu îți dai seama dacă sunt cremoase sau pudrate, deoarece sunt realizate dintr-o combinație de texturi. În cazul nuanțelor de blush, aplicarea ideală se realizează cu o pensule de stipple deoarece oferă uniformitate, iar nuanțele pentru iluminare se aplică cel mai bine cu degetele. Disponibile aici

FENTY BEAUTY Match Stix sunt niște produse pe care le-am descoperit recent, de care nu mă pot dezlipi. Nuanțele mele favorite din această gamă sunt Chili Mango, Yacht Life, aplicate ca blush sau fard de pleoape și Starstruck pentru iluminare. Disponibile aici.

THE BODY SHOP Lip & Cheek Stain sunt niște blush-uri lichide, cu textură de gel, care se aplică în doi timpi și trei mișcări, atât pe buze, cât și pe obraji. Au un aspect extrem de natural pe piele, de parcă abia ai venit din frigul de afară și te-ai înroșit discret în obraji. Disponibile la The Body Shop.

SMASHBOX L.A. Lights Lip & Cheek Colour sunt niște stick-uri multifuncționale, care se pot aplica atât pe pomeți, cât și pe buze. Au o textură extrem de plăcută, cremoasă, care se aplică ușor cu degetele și lasă un aspect luminos pielii. Disponibile la Douglas.

CHANEL Tan de Soleil este un bronzer care lasă aspectul acela minunat de piele mângâiată de soare, este aproape invizibil pe piele, arată excelent în orice context și se aplică ușor cu o pensulă densă. Disponibil aici.

Foto & Make-up sus: Claudia Neacșu