Top 5 produse pentru un ten luminos

Pentru a te bucura zilnic de un ten luminos cu un aspect sănătos este bine să îți îngrijești constant pielea, atât cu ajutorul tratamentelor cosmetice, cât și printr-un stil de viață sănătos. Deoarece pe ten se cunosc cel mai ușor toate semnele – de oboseală, de deshidratare, de extenuare – este bine să alocăm un timp special îngrijirii acestuia.

Prima regulă și cea mai importantă este: Nu dormi niciodată cu machiajul pe ten!

Curățarea este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre piele deoarece fața este cel mai mult expusă la factorii externi, la praf, la vânt, la machiaj etc. Tocmai de aceea, o rutină de curățare specifică, adaptată tenului tău, este un must-have. De asemenea, minimum o dată pe lună, este ideal să mergi la un tratament cosmetic profesional de curățare în profunzime a tenului. După ce ai pus bine la punct aceste aspecte, poți trece la utilizarea produselor cosmetice special dedicate iluminării tenului.

Există fel și fel de creme hidratante, însă sunt câteva în mod particular care iluminează vizibil tenul, precum crema de zi Bee Radiant SPF 30 de la APIVITA. Am ales această cremă deoarece eu mă încred mai mult în produsele confecționate din elemente naturale (aceasta are 84% ingrediente naturale), dar și deoarece protejează de radiațiile UVA/UVB și restaurează luminozitatea naturală a pielii în timp ce protejează tenul de factorii agresori. Disponibilă în magazinul APIVITA din Băneasa Shopping City și în farmaciile Sensiblu.

După ce hidratăm bine tenul putem trece la produsele de machiaj care au un finish luminos – primer, fond de ten, iluminatoare cremoase si pudră.

Mixul meu favorit pentru o bază luminoasă este format din MAKE UP FOR EVER STEP 1 Hydrating Primer + fonul de ten Waterblend. Disponibile la Sephora.

După ce aplicăm baza și uniformizăm tenul, putem ilumina mai specific în zonele din centrul feței – sub ochi, pe frunte, pe bărbie, pe centrul nasului, cu ajutorul unui stick iluminator cu o nuanță sau două mai deschis decât tenul nostru. Pentru acest pas îmi place să folosesc YSL Touche Eclat Highlighter Pen deoarece are o textură ușoară și împrospătează aspectul pielii, disponibil la Sephora.

Pentru a oferi și mai multă dimensiune chipului, putem aplica atât iluminatoare cremoase, cât și pudrate. Putem alege unul dintre cele două sau le putem combina pentru un glow intens. Paleta mea favorită, în acest caz, este Diamond & Blush Palette de la NATASHA DENONA. Această paletă este cea mai recentă lansare a brandului și unul dintre cele mai populare produse de până acum, pe merit. În această paletă ai atât de multe opțiuni încât nu te poți decide ce vrei să folosești mai întâi. Aceasta conține 3 produse cremoase și 3 pudrate, care pot fi folosite atât individual, cât și împreună. Disponibilă în două variații de nuanțe aici.

Foto sus: hepta.ro