Top 5 motive pentru care The Carnival este mai mult decât un festival de street food

Alisters, avem vești bune pentru gurmanzi! Între 6 și 8 septembrie, la Romexpo, are loc cel mai mare festival de street food din Europa – The Carnival. Timp de trei zile, vă veți putea bucura de mâncare savuroasă din 10 bucătării internaționale, oferită de cele mai populare și colorate food truck-uri din România, de muzică live a celor mai îndrăgiți artiști de la noi și din străinătate, de momente de street art și multe alte experiențe inedite. Noi am aflat care sunt cele mai tari lucruri de care o să vă puteți bucura la The Carnival și care sunt motivele pentru care putem să afirmăm, fără să greșim, că The Carnival este mai mult decât un festival de street food.

The Carnival la cea de-a patra ediție

 Ajuns la cea de-a patra ediție de la București, festivalul The Carnival a înregistrat o creștere uimitoare de la an la an.

 „Publicul atras a crescut de la an la an, de la 50.000 în 2016, la 110.000 în 2018, ceea ce ne face să spunem că The Carnival este cel mai mare festival de street food din Europa. Am evoluat mult și din punct de vedere muzical, numărul artiștilor români și internaționali crescând de la o ediție la alta. Spațiul festivalului s-a dublat față de prima ediție.”, a spus Florin Itu, organizator The Carnival.

 Datorită acestui succes, The Carnival a ajuns în acest an și la Timișoara acolo unde a adunat în cele trei zile de festival 40.000 de oameni.

Iată care sunt motivele care ne fac să credem că The Carnival este mai mult decât un festival de street food.

  1. Campania de CSR – The Carnival ajunge la HOSPICE

Cea de-a patra ediție a The Carnival vine cu ceva nou și surprinzător. Organizatorii au lansat o campanie de responsabilizare socială prin care și-au dorit să aducă experiența festivalului de street food mai aproape de copiii care se maturizează mult prea repede și nu au timp să descopere bucuriile vârstei. Pe data de 23 august, The Carnival a ajuns la centrul HOSPICE de la Adunații Copăceni. Tabăra a găzduit în acea perioadă copii care au pe cineva drag bolnav sau au pierdut unul dintre părinți și învață să își ceară dreptul la copilărie. Timp de o zi, cei mici s-au putut bucura de experiența culinară colorată oferită de The Carnival, cu hot dogs proaspeți și clătite, desertul copilăriei în combinațiile alese chiar de ei.

  1. Călătoria în bucătăriile lumii

Cel mai mare festival gastronomic din Europa ne propune o călătorie culinară în jurul lumii. Știm că sună rău pentru siluetă, dar merită să degustați preparatele din cele 10 bucătării internaționale. Peste 60 dintre cele mai îndrăgite food truck-uri din România vor aduce tot ceea ce au mai bun pentru cele trei zile de festival. Vă veți putea bucura de pizza și paste ca în Italia, de tacos și burritos ca în Mexic, de wurști autentici bavarezi, de pulled pork sau hot dogs americani, de preparate din bucătăria japoneză sau taiwaneză și de multe alte bunătăți. Așa cum ne-a obișnuit, The Carnival a pus mâncarea în contexte cu totul inedite pentru experiențe cu adevărat speciale. Și anul acesta organizatorii au pregătit o mulțime de surprize.  So don’t count calories!

  1. Music Line Up

Bunătățile din farfurie sunt asezonate cu ritmuri care să încânte auzul. În cele trei zile de carnaval, zeci de artiști români sau internaționali vor urca pe cele trei scene ale festivalului The Carnival. Fiecare seară va avea o tematică specială care îi unește pe artiștii ce vor urca pe scene. Iată cum arată music line-up ul în fiecare zi.

Friday Fiesta: Subcarpați, Paraziții, Alternosfera, Cred Că Sunt Extraterestru, Basska, OCS, E.M.I.L, Gojira & Planet H.

Saturday Beats: Sunnery James & Ryan Marciano, Peter Bjorn and John, Asian Dub Foundation Sound System, Șuie Paparude, Sonique, Zoli Toth și Jerry Ropero.

Sunday Picnic: Nouvelle Vague, Balthazar, Hindi Zahra, Firma, The Mono Jacks, Robin and The Backstabbers, Byron.

  1. Momentele de street art

The Carnival propune un concept de festival care răsfață toate simțurile. Mâncarea va răsfăța papilele gustative, muzica va răsfăța auzul, iar momentele de street art vor răsfăța privirea. În cele trei zile de festival, vor avea loc momente cu acrobați colorați, spectacole de magie și jonglerii cu flăcări. Participanții vor fi încurajați să își lase frâu liber imaginației și să își creeze propria muzică cu ajutorul Grande Piano. Nu vor lipsi nici activitățile pentru copii, din Kids Zone, ocazie cu care vor urca pe scenă Gașca Zurli.

  1. Te așteptăm în cornerul Alist

Noi, echipa Alist, te vom aștepta în colțul nostru plin de personalitate pentru a ne cunoaște, într-o atmosferă relaxată și colorată la The Carnival. Tot aici va fi și Andreea Esca și alte vedete de la noi pe care le veți întâlni și într-un context inedit. Vom mai păstra puțin suspansul, dar va fi o surpriză cu adevărat plăcută.

Programul pe zile

Accesul în festivalul The Carnival se va face conform programului:

Vineri 18:00 – 01:00

Sâmbătă 12:30 – 02:00

Duminică 12.30 – 00.00

Biletele de o zi și abonamentele la eveniment pot fi achiziționate de pe site-ul www.thecarnival.ro.

Categorii Lifestyle