Top 5 cele mai frumoase orașe din Spania

cele mai frumoase orase din Spania

Spania este una dintre cele mai vizitate țări, pentru frumusețea și unicitatea orașelor sale, pentru plajele cu nisip fin,  flamenco, muzică, soare și, bineînțeles,  pentru petrecerile care au loc aici cu diverse ocazii, care mai de care mai ciudate. Iată top 5 cele mai frumoase orașe din Spania!

Barcelona

Ar fi complicat să nu începem cu Barcelona, una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, deoarece are de toate: arhitectură de poveste, localuri incredibile, mare, locuri de unde poți privi soarele cum apune peste oraș. Dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi Sagrada Familia, Cartierul Gotic, iar pentru o plimbare nu rata la Rambla. În perioada iulie-august Barcelona este plină de turiști, dar te poți relaxa cu un cocktail în mână pe plajă La Barceloneta. În cazul în care nu plănuiești să vizitezi Barcelona doar pentru plajă, perioada aprilie-mai s-ar putea să ți se pară mai convenabilă.

Madrid

Madrid ste locul în care te-ai întoarce oricând chiar și pentru un  mic-dejun sau un prânz printre străduțele aglomerate și pline de istorie ale orașului. Dacă aveți pe wishlist această destinație, nu ratați Muzeul Reina Sofia, unde puteți vedea operele artiștilor contemporani spanioli, inclusiv Joan Miro, Salvador Dali și Pablo Picasso.  Madrid găzduiește și Templul lui Debod, construcție egipteană autentică, ce datează din secolul IV și care a fost primită cadou de către poporul spaniol, în semn de mulțumire pentru sprijinul oferit.

A post shared by visitmadrid (@visitmadrid) on

Toledo

Toledo este un oraș istoric din Spania, aflat la sud de Madrid, fiind declarat un oraș monument de către statul spaniol. Din acest motiv, toate construcțiile moderne au fost interzise. Cea mai cunoscută clădire din Toledo este Alcazar, celebra fortăreață impunătoare care parcă domină vizual orașul. Considerat și astăzi drept capitală religioasă a Spaniei, în Toledo poți admira și Catedrala orașului care găzduiește numeroase comori artistice.

A post shared by visittoledo (@visittoledo) on

Granada

Oraşul Granada este cunoscut datorită construcţiilor care datează de pe vremea maurilor, alături de cele gotice şi renascentiste. Palatul Alhambra, Grădinile Generalife, cartierul Albaicin, grotele Scromonte, Palatul Cordova sunt locuri care impresionează de la prima vedere.

A post shared by visitgranada (@visitgranada) on

Sevilla

Încheiem lista cu Sevilla, renumit pentru impunătoarea Catedrală Gotică, Palatul maur Alcazar, Biserica Magdalena, Parcul Maria Luisa sau cartierul evreiesc Santa Cruz. Sevilla este al patrulea oraş ca mărime din Spania, iar temperaturile ajung chiar și până la 40 de grade Celsius uneori. În ciuda caniculei, turiștii bifează Sevilla pe listă, fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania.

A post shared by visitsevilla (@visitsevilla) on

Citește și:

Cele mai frumoase orașe mici din Germania

Cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa

Categorii Lifestyle