Top 4 spray-uri de finisare a machiajului

Spray-urile de finisare a machiajului devin din ce în ce mai populare. De la brandurile high-end, până la cele mai accesibile, cu toții sunt concentrați pe renumitele finishing sprays.

Câteva întrebări pe care le primesc frecvent sunt: Cum se utilizează aceste spray-uri, înainte sau după machiaj?”, Care este scopul lor?”, Nu se strică machiajul dacă le aplicăm la final?”.

Astăzi vom clarifica atât aspectele menționate anterior, alte aspecte legate de categoriile de spray-uri de finisare în funcție de scopurile acestora, precum și câteva recomandări cu favoritele #AList.

În primul rând, există spray-uri de pregătire a tenului și spray-uri de finisare, acestea nu trebuie confundate deoarece au scopuri diferite. Astăzi vorbim numai despre cele de finisare. Trebuie să știi că există (în mare) patru categorii de spray-uri de finisare: de fixare, matifiante, hidratante și pentru prospețime. În funcție de efectul pe care ți-l dorești, trebuie să alegi una din cele patru categori pentru a te putea orienta apoi către produsul care ți se potrivește cel mai bine din respectiva categorie.

Spray-urile de fixare

După cum sugerează și numele, se utilizează atunci când ne dorim ca machiajul să reziste cât mai mult timp cu putință.

Recomandarea #Alist în acest caz este L’Oreal Infallible Fixing Mist, un spray accesibil din toate punctele de vedere, atât financiar, cât și ca distribuție. Îl găsești în magazinele Douglas și Kendra.

Spray-urile matifiante

Sunt utile în special în cazul în care ai un ten mixt spre gras, le poți aplica, în funcție de nevoie, numai pe zonele predispuse la sebum (de obicei în zona T). Recomandarea #AList este Skindinavia Oil Control Finishing Spray, disponibil aici.

Spray-urile hidratante

Sunt ideale pentru persoanele cu tenul uscat sau deshidratat. Ele oferă un aspect fresh și ferm pielii, însă nu ajută la prelungirea rezistenței machiajului pe parcursul zilei. Sunt recomandate atunci când ne dorim un aspect sănătos al pielii. Recomandarea #Alist este Tatcha Luminous Dewy Skin Mist, disponibil aici.

Spray-urile pentru prospețime

Sunt cele mai universale, ele pot fi folosite de orice persoană, pe orice tip de ten. Rolul lor este acela de a elimina aspectul de pudră (atunci când sunt aplicate peste machiaj) și de a reîmprospăta tenul pe parcursul zilei. Poți păstra mereu unul în geantă pentru un scurt moment de răsfăț. În acest caz, recomandarea #AList este Too Cool For School Coconut Milky Mist, pe care îl găsești aici.

Iar acum, pentru a clarifica cele mai des întâlnite nelămuriri, Spray-urile de finisare se utilizează, de regulă, la final, excepție fac numai cele care sunt atât de pregătire a tenului, cât și de finisare a machiajului (cele hidratante și cele pentru reîmprospătare). Nu, machiajul nu se strică dacă aplicăm spray-ul peste, atunci când dozăm cantitatea corect, nu ținem flaconul prea aproape de față și avem grijă să alegem un spray cu particule foarte fine. Nu numai că nu strică machiajul, chiar oferă un aspect mult mai plăcut.

Tips & Tricks

Păstrează întotdeauna un evantai la îndemână și folosește-l imediat după aplicarea spray-ului de fixare. În acest mod te asiguri că aspectul final este perfect!

Foto: Claudia Neacșu