Top 3 cele mai scumpe ingrediente din cosmetice

De ce unele produse cosmetice sunt scumpe? Alături de tehnologia în care s-au investit bugete uriașe, ani la rând, există tratamente și cosmetice pentru înfrumusețarea și îngrijirea pielii care au ingrediente extrem de prețioase (la propriu!).

Acestea sunt 3 dintre cele mai scumpe ingrediente din cosmetice:

Diamantele

În tratamentele de microdermabraziune efectuate în centrele de cosmetică este folosită pulbere de diamant pentru a exfolia stratul cornos și pentru a îndepărta pielea moartă. Diamantul este piatra prețioasă la care visează orice femeie, corect? Pudra de diamant este utilizată și în unele produse de înfrumusețare pentru acasă cu rol exfoliant și pentru luminozitate. Această piatră prețioasă costă minim 5.500 de lei pe karat, dar cifra finală poate ajunge și la 70.000 de lei pe karat.

  • Starskin The Diamond Mask, 75 lei (douglas.ro)

Caviarul

„Extractul de caviar este renumit pentru proprietățile sale antioxidante care protejează pielea împotriva razelor UVA și UVB. Acesta conține omega-3 și omega-6, care joacă un rol important în integritatea și funcția de barieră a pielii, și are proprietăți de protecție și hidratare care ajută la îmbunătățirea texturii și calității pielii”, susține dr Michelle Henry, dermatolog din New York, pentru Women’s Health. Prețul caviarului variază de la 6000 de lei pe kilogram la 17.000 de lei pe kilogram (caviarul Beluga).

  • La Prairie Skin Caviar, 2500 lei

Aurul

Prețiosul aur ajută la întinerirea celulelor pielii și are un efect antirid. „Acesta poate ajuta la reducerea inflamației, care este o cauză a acneei și a hiperpigmentării ”, consideră Paul Jarrod Frank, dermatolog din New York. Când se aplică local, aurul dă strălucire pielii. De obicei, îl vei găsi în tratamentele antiageing din saloanele de estetică, dar și în produsele cosmetice pentru acasă: în creme și loțiuni, precum și în măștile de față. „Este sigur ca ingredient, dar este inert, ceea ce pune la îndoială mecanismul său biologic de acțiune”, spune dr. Jaggi Rao, profesor clinic de medicină la Universitatea din Alberta și director medical Rao Dermatologie. „Studiile clinice care demonstrează utilitatea sa sunt limitate.” Prețul unui kilogram de aur pleacă de la 240.000 de lei.

  • Holika holika Prime Youth 24k gold, 567 lei (notino.ro)

Foto: pexels. com