Top 15 Instagram: cele mai fotografiate locuri din lume în 2016

De vreo doi ani încoace, indiferent unde aș pleca în vacanță, mi-a intrat în obicei să verific nu TripAdvisor sau Lonely Planet, ci… Instagramul. E mai ușor să văd care sunt locurile simpatice din oraș, unde se mănâncă cea mai bună înghețată sau unde se dansează până în zori căutând după hastagul #valencia decât să citesc pagini întregi de recmandări. E mai simplu, e mai amuzant și, clar, mult mai expresiv vizual. Cum nu cred că sunt singura care procedează așa și sunt sigură că Instagramul s-a transformat dintr-un imens album foto într-un fel de Wikipedia cu imagini, să aflăm, așadar, care au fost cele mai fotografiate și instagramizate locuri de pe planetă în anul care tocmai se încheie.

Locul 1: parcurile Disney (și nu contează că vorbim despre cel din Paris, despre Florida sau alte parcuri unde Mickey și Minnie fac legea). (Foto sus)

Pe locul 2: Universal Studios. Da, se pare că mici sau mari, oamenii adoră magia Hollywoodului, că iubesc filmele, fie ele de desene animate sau blockbustere și că, măcar o dată în viață trebuie să ajungă pe acele platouri celebre. Evident, și să arate lumii întregi, pe Instagram, că au ajuns acolo.

Pe locul 3 al podiumului stă Central Park, New York. Poate pentru că sunt atât de multe colțuri de poveste în acest parc? Pentru că atât de multe povești de dragoste l-au avut drept decor?

Pe locurile următoare în topul 15 al celor mai instagramizate locuri de planetă sunt, fără prea multă mirare, monumente și clădiri din Statele Unite ale Americii și Franța (să fim mai specifici, Paris), cu câteva accente de Italia sau Rusia. Așadar:

4. Times Square, New York. Reclamele strălucitoare, forfota oamenilor, yellow cab. Nu ne mai săturăm de aceste imagini.

5. Turnul Eiffel, Paris, Franța. Simbol al Parisului, decorul preferat al îndrăgostiților, minune a tehnicii, turnul Eiffel este, în continuare, unul dintre cele mai fotografiate monumente din lume. Din toate unghiurile posibile.

6. Muzul Luvru, Paris. Nu știu călător care să nu pice în capcana de a se poza lângă piramida muzeului. #louvre.

7. Las Vegas Strip, SUA 

8. Santa Monica Pier, SUA 

9. Brooklyn Bridge, SUA

De la locul 10 încolo urmează, pe lista celor mai instagramizate locuri: Vystavka Dostizheniy Narodnogo Khozyaystva, un parc de distracții din Rusia; Siam Paragon, un shopping mall din Bagkok, Thailanda; vestitul Coloseum din Roma, Italia; Madison Square Garden, SUA; Los Angeles International Airport (LAX), SUA; Tower Bridge, Londra, Anglia.

Foto: hepta.ro 

Categorii Lifestyle