Top 10 rujuri nude

Asemeni multor produse de machiaj, atunci când vine vorba despre rujuri nude nu există o nuanță universală, care să avantajeze pe toată lumea. Alegerea unui ruj se face în funcție de aceleași aspecte valabile și pentru fondul de ten: preferințe, nuanța și subtonul tenului. Există nuanțe de nude cu subton de piersică, rose, bej sau neutru care variază de la deschis către închis. Chiar dacă în mod normal nuanțele cu subton roz sunt mai potrivite persoanelor cu piele deschisă la culoare, există multe cazuri în care, deși ai un ten mai deschis, poți prefera nuanțe mai neutre sau cu subton de piersică, deci dacă ești mulțumită de rezultat și simți că ți se potrivește, poartă rujul respectiv cu încredere!

În mod normal, optez pentru un ruj nude atunci când îmi doresc un look mai discret  sau atunci când îmi doresc ca accentul machiajului să cadă pe ochi. Cert este faptul că orice femeie trebuie să aibă cel puțin un astfel de ruj în portfard, care o va salva întotdeauna atunci când nu știe ce să poarte.

De-a lungul carierei de make-up artist, am testat zeci de nuanțe de rujuri nude, încercând să găsesc câteva favorite. Cel mai greu a fost să găsesc unul chiar pentru mine sau pentru persoanele cu un ten asemănător cu al meu, foarte deschis, cu subton neutru. Urmează să vă dezvălui cele 10 rujuri nude (fără a fi într-o anumită ordine a preferințelor), adaptate tuturor tipurilor de ten, fără de care nu plec niciodată la machiaj.

#1 CHARLOTTE TILBURY Hot Lips Kim K.W. –  este un ruj cremos, cu finish satinat, potrivit în special persoanelor cu un ten deschis, dar și mediu. Poți folosi un creion nude înainte de a-l aplica în special în cazul în care ai tenul mediu. Disponibil aici.

#2 ANASTASIA BEVERLY HILLS Lip Gloss Undressed – chiar dacă este un gloss, pigmentul este atât de intens încât îl pot numi ruj lichid cu finish strălucitor. Nuanța este mai degrabă spre piersică, este destul de versatil, se potrivește în special unui ten mediu, dar și celor mai deschise sau mai închise. Disponibil în saloanele Anastasia Beverly Hills și aici.

#3 MAC Lipstick Myt – pentru anumite persoane acesta este rujul cu care pot realiza efect de ombre sau deshide alte rujuri. Pentru tenul deschis cu subton neutru însă, acesta este rujul nude ideal. Îl aplic întotdeauna cu un creion de contur tocmai datorită faptului că este foarte deschis. Îl găsești la Mac.

. #4 MAC Lipstick Peachstock – probabil cel mai des utilizat ruj din colecția mea. Această nuanță se potrivește foarte multor tonuri de piele, chiar și celor mai închise atunci când este aplicat împreună cu un lip liner.

#5 ANASTASIA BEVERLY HILLS Matte Lipstick Honey – o nuanță de nude ideală pentru tenul închis, cu o textură fină, care nu usucă buzele, și un finish mat.

#6 SEPHORA Lip Stain #33 – ruj lichid mat, ultra rezistent, potrivit tenului mediu sau închis. Textura este extrem de confortabilă și se aplică foarte ușor. Îl găsești la Sephora.

#7 COLOURPOP Lippie stix Skimpy – o nuanță potrivită tenului mediu, cu un subton peachy-pink, o textură extrem de plăcută pe buze, și finish satinat. Disponibil aici.

#8 TOO FACED La Creme Lipstick Taffy – acest ruj are o textură delicioasă! Este extrem de cremos și se aplică foarte ușor, asemeni unui Lip Balm. Nuanța este potrivită în special tenului deschis și mediu. Disponibil la Sephora.

#9 ESTEE LAUDER Pure Color Envy Lipstick Desirabile – asemeni rujului #8, acest produs este foarte cremos, oferă un aspect plin și hidratat buzelor și este un pinky-nude ideal pentru tenul deschis și mediu. Disponibil la Sephora.

#10 ANASTASIA BEVERLY HILLS Lip Palette – dacă îți place să jonglezi mereu cu nuanțele  sau dacă ești make-up artist, ai nevoie de această paletă. O folosesc extrem de des și sunt mulțumită atât pentru că pot crea orice nuanță îmi doresc, cât și pentru că textura este cremoasă, dar cu un aspect mat și rezistă pe tot parcursul zilei. Disponibilă în saloanele Anastasia Beverly Hills.

Foto sus: Claudia Neacșu