TOP 10 produse cu protecție solară

Iubim soarele, dar câți dintre noi folosesc protecție solară pe tot parcursul anului? 90% din îmbătrânirea pielii este cauzată de foto-îmbătrânire, iar  expunerea la soare pe termen lung, fără protecție, poate determina îmbătrânirea prematură și poate aduce daune ireparabile pielii. Efectele nocive ale soarelui implică pigmentare excesivă, scăderea elasticitățîi pielii și degradarea texturii acesteia, iar în unele cazuri, putem vorbi chiar și de apariția cancerului de piele. În plus, 80% din radiațiile UVA, cele responsabile de îmbătrânire, reușesc să treacă prin nori și ferestre, afectând pielea.

Toate aceste efecte nocive pot fi prevenite, dacă avem grijă cu rigurozitate de pielea noastră, evitând expunerea excesivă la soare și folosind produse special concepute pentru a ne proteja de razele dăunătoare.

Ce înseamnă, de fapt, FPS

Nivelul de FPS pe care îl conțin produsele solare reprezintă capacitatea acestora de a întârzia impactul nociv al razelor ultraviolete asupra pielii. Prin urmare, cu cât nivelul de FPS este mai ridicat, cu atât ești mai protejată pentru o durată mai lungă de timp. Așadar, FPS 20 protejează pielea timp de 200 minute (20 X 10), în timp ce FPS 50 te protejează timp de 500 de minute. Așa cum ți-ai dat seama deja, o singură aplicare nu te protejează indiferent de numărul de ore pe care îl petreci în soare. De cele mai multe ori, dermatologii recomandă reaplicarea protecției  solare la fiecare două ore.

Crema ideală? Alege-o în funcție de ten

La fel ca în cazul produselor de îngrijire pe care le folosim pe ten, crema cu factor de protecție solară se alege în funcție de tipul pielii. Dacă ai tenul gras, încearcă să foloseșți o cremă de protecție solară care nu conține ulei.

Pentru pielea uscată și deshidratată, îți sugerez să apelezi la o formulă mai hidratantă, care să îți asigure atât protecția necesară, cât și o piele mătăsoasă și fină.

Nu uităm nici de pielea sensibilă, căreia îi poți asigura protecția necesară cu ajutorul unei creme care nu conține ingrediente iritante.

GO WATERPROOF!

Texturile invizibile, eficiente și waterproof nu sunt râvnite doar în lumea machiajului, ci sunt exact elementele de care avem nevoie atunci când vine vorba de protecție solară.

Dacă te numeri printre persoanele norocoase care se bucură de o piele măslinie, sau cu un pigment mai intens, încearcă unguentul superbronzant cu morcov, coajă verde de nucă și aloe vera, creat de L’Erbolario. Acesta este dedicat persoanelor cu pielea închisă la culoare, deoarece nu are factor de protecție, iar textura și aroma să ți se vor părea de-a dreptul fascinante.

Orice alegeri ai face, nu uita să îți protejezi și părul, deoarece acesta poate fi afectat de razele soarelui în egală măsură.